U Trebinje je na 20. Moto skup došlo i pet članova Moto kluba „Srbija bajkers“ (Serbianbikers) iz  grada Muri u Švajcarskoj. Dva dana su putovali i prešli oko 1.600 kilometara da bi stigli na skup bajkera u naš grad.

srbi svajcarska moto skup trebinje.jpeg

Predsjednik kluba Dragan Radić kaže da najmlađi član, koji je došao u Trebinje, ima 24 godine, a najstariji - čika Dule 67 godina.

„Godine nisu bitne, već druženje. Čuli smo da su u Prnjavoru i Trebinju dva najjača skupa u Republici Srpskoj. Bili smo dvije posljednje godine u Prnjavoru i odlučili smo se da ove godine dođemo u Trebinje“, rekao je Radić.

Uzeli su godišnje odmore da dođu na moto skup u Trebinje. Ljubav prema klubu i motorima je nemjerljiva i ništa nije teško.

„Ljubav prema motorima je sjesti na njega, voziti ga, družiti se, buditi, pratiti i čekati jedan drugoga. To je jedan doživljaj za koji se živi“, istakao je Radić.

Najstariji član kluba, kako ga iz poštovanja zovu čika Dule, kaže da se čovjek srodi sa motorom i sa njim doživljava svu ljepotu prirode, puteva, druženja.

„S obzirom na moje godine dosta sam prošao, ali o Trebinju sam čuo sve najlepše na mnogim mestima. Za nas je ovaj grad nešto posebno, a to je lepota svega kao i narod koji živi ovde“, iskren je čika Dule.

Obećali su da će doći i slijedeće godine, a za sve što su vidjeli i doživjeli u Trebinju imali su samo riječi hvale.

Poznati su i po humanitarnim akcijama i kad dolaze na ovakva putovanja obavezno svraćaju u Bajinu Baštu i Bačku Palanku, gdje nose pomoć prikupljenu od članova njihovog kluba.

Imaju svoj moto skup koji je bio 18. maja i zadovoljni su bili posjetom. Zakoni su drugačiji nego ovdje i ovakva vrsta skupova drugačija od naših.

Za razliku od prošle godine kada su dolazili mu Prnjavor, sada idu kontra smjerom. Nakon Trebinja idu u Srbiju, zatim u Mađarsku, Austriju, Njemačku.

Preći će ukupno oko 6.000 kilometara za deset dana.