Privrednici sa juga Srbije, okupljeni u klub ljubitelja četvorotočkaša "4X4 Justinijan Prima - Lebane" nalaze se u trodnevnoj poseti Trebinju. Osim druženja, gosti iz Srbije planiraju da ostvare i poslovne kontakte, te da promovišu svoj kraj, ali i Republiku Srpsku.

privrednici srbija.JPG

Prošle godine članovi "4x4 Justinijan Prima - Lebane" boravili su u Banjaluci i okolnim gradovima i tada su odlučili da sljedeća ekspedicija bude jug Republike Srpske.

Predsednik Kluba i prvi čovjek Privredne komore juga Srbije Goran Jović kaže da je većina članova prvi put u Trebinju i da su već na početku utisci fantastični.

"Na ovaj način želimo da promovišemo ono što ima ovde a kod nas u Srbiji to ne znaju, a naravno i obrnuto. Tu su sa nama i predstvanici Turističkih organizacije gradova koji će preneti impreseije i verujem mnoge iz našeg kraja upititi da dođu ovde. Cilj nam je povezivanje ljudi sa ove i one strane Drine, da ta reka ne bude nikakva prepreka, ali i da povežemo i naše privrednike, naše turističke radnike i sve ono što je bitno i sa obe strane Drine", istakao je Jović.

Među gostima Trebinja vlada odlično raspoloženje, a osim predstvanika tog dijela Srbije jednu od posada čine i dva Slovenca iz Krškog.

Kako kaže Aljoša Milan - poslovni susreti prerasli su u druženje.

"Naši utisci su zaista fantastični, ali ono što nas sve veže je druženje. Na ovaj način uspostavljanjamo kontakte, otvaraju se mogućnosti za poslovnu saradnju, ali to je sada preraslo u prvo i osnovno - prijateljstvo koje nas sve veže", naglasio je Milan.

Osim Trebinja, privrednici iz Srbije i njihovi domaćini posetiće Herceg-Novi i Manastir Ostrog u Crnoj Gori, ali ističu da im je baza Trebinje gdje će se upoznati sa ljepotama tog grada i svime onim što naš grad raspolaže.

Domaćini klubu "4X4 Justinijan Prima - Lebane" je Privredna komora Republike Srpske.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić kazao je da je ovo prlika da se kroz neformalno druženje gosti upoznaju i sa predstavnicima loklanih zajednica i sa privrednicima, odnosno sa svim potencijalima koje Republike Srpska nudi.

Tokom posjete Trebinje, sa privrednicima je razgovarao i gradonačelnik Mirko Ćurić, koji im je poželio dobrodošlicu i upoznao ih o privrednim potencijalima najjužnijeg grada Republike Srpske.