Porodica Bukvić iz Trebinja bila je jedini učesnik nove zabavne emisije "Fittest Family" RTL televizije iz Republike Srpske i BiH, u kojoj se sa još 14 porodica iz Hrvatske i Slovenije borila da ostvari cilj - biti što spretniji, snalažljivi i snažniji u izazovima koji su pred njima.

porodica bukvic trebinje.jpg

Svaka porodica ima četiri člana od kojih barem jedan član mora biti pripadnik nježnijeg pola, a pred njima su bili fizički veoma zahtjevni izazovi, kao i neki u kojima je strategija biti važnija od fizičke spreme.

Vođa ekipe je otac Miro, dok su, osim njega, učestvovali i supruga Danica, te kćerke Teodora i Anastasija. 

"Anastasija je vidjela da su u toku prijave za novi šou i pitala nas bi li se prijavili, jer kao porodica uživamo u sportskim aktivnostima, ali i druženju. Prijavili smo se i iznenadili se kad su nas nazvali iz produkcije iz Zagreba i rekli nam da dođemo na audiciju, a zatim i na snimanje prve epozode u Istri", priča Miro.

Zanimljivo je da je na snimanju bio i Mirov i Danicin sin Mihajlo koji je čuvao šesnaestomjesečnu sestru Jovanu. Tako je ekipu činilo šest članova.

Nakon što su prošli na audiciji, u Trebinje je stigla ekipa RTL-a, koja je napravila prilog o ovoj porodici, ali i predstavila mnoge ljepote najjužnijeg grada Republike Srpske.

"Oduševili su se našim gradom. Rekli su nam da će se javiti kada ponovo dođu. Vole planinarenje, pa su nam obećali da će ponovo doći ovdje na odmor", kaže Miro.

Tokom takmičenja, priča nam Miro, njegov tim bio je u potpunosti amaterski, iako svi u porodici vole sport. Druge ekipe činili su profesionalni sportisti, evropski i svjetski šampioni u određenim disiplinama.

"Takmičenje su činili poligoni koji su osmišljeni da imaju prepreke, gdje je potrebno biti spreman kako fizički, tako i psihički i strategijski. Prije svakog izazova bi sjeli i dogovorili strategiju", naveo je Miro.

Pojedini članovi ekipa su se povrijedili. Tako se na posljednjem izazovu povrijedio vođa jedne od ekipa, koja je bila odlična tokom takmičenja.

"Tada sam odlučio da postupimo fer-plej i odustali smo od takmičenje, jer su u toj porodici protiv koje smo se takmičili, osim oca, ostalo bile djevojke", kazao je Miro.

To je, kako nam priča Miro, naišlo na brojne pozitivne komentare kako gledalaca, tako i produkcije i ostalih takmičara, pa se nada da će imati i novu priliku da učestvuju u nekom sličnom šouu.

U emisiju su se prijavili jer su željeli da imaju više druženja sa djecom. Rođenjem sina i najmlađe kćerke, Miro kaže da su supruga i on imali osjećaj da su pomalo zapostavili stariju djecu, zbog čega su odlučili da se sa njima prijave da učestvuju u snimanju ovog svojevrsnog šoua.

"Djeca su nam rekla da je to nešto najbolje što smo uradili. Najvažnije je da se njima svidjelo", priča Miro.

Na snimanju su, kaže, stekli nove poznanike iz Hrvatske i Slovenije, a druženje na snimanju je nešto što se ne zaboravlja.

 „Fittest Family“ je originalno irski format, gdje se prikazuje već šest sezona. Osim što je riječ o zabavi za cijelu porodicu, šou promoviše zdrav način života, zagovara redovno vježbanje, te ističe porodične vrijednosti.