U posljednjoj pripremnoj utakmici pred nastavak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske ŽRK "Leotar" je poražen na svom parketu od RK "Podgorica" rezultatom 23:38 (13:18).

zrk leotar prvenstvo.JPG

Iako je ekipa Podgorice rezultatski bila ubjedljiva mlade igračice Leotara pružile su snažan otpor naročito u prvih 30 minuta.

Igračice Zdravka Komnenovića povele su sa 2:0, a imale su i 6:3 u 10. minutu. Nakon toga gošće su izjednačile na 6:6, a zatim prešle i u vođstvo od 6:7.

Sve do rezultata 12:12 u 24. minutu bila je izjednačena borba, er se igrao gol za gol, ali do odlaska na odmor igračice Podgorice prave seriju 1:5 tako da je prvo poluvrijeme završeno 13:18.

Tokom drugog poluvremena prednost od pet golova održala se sve do 39. minuta i rezultata 16:21.

Do kraja utakmice gošće su napravile seriju od 7:16 za konačnih 23:38.

Trener Trebinjki Zdravko Komnenović je rekao da se vidio nedostatak igračice Perotić na krilu, kao i slabiji intezitet Kovačević koja je imala lakšu povredu.

"Može se zaključiti da je test protiv jačih rivalki opravdao očekivanja i pokazalo se da Leotar korak po korak znatno napeduje", istakao je Komnenović.

Kod domaćina Mucović je postigla 8, a Gaćina 7 golova, a kod ekipe iz Podgorice najefikasnija je bila Đurić sa 11 i Bojović sa 8 pogodaka.

U prvom kolu Prve lige ŽRK "Leotar" gostuje u Doboju protiv lidera na tabeli ŽRK "Doboj".

ŽRK "Leotar": Kisin, Gaćina 7, Mucović 8, Brkan 1, Crnogorac 2, Tanja Ratković 1, Marija Pištinjat, Kraljević 1, Perotić. Kovačević 3, Tamara Pištinjat, Glavonjić. Trener: Zdravko Komnenović.

RK "Podgorica": Pješčević, Bojović 8, Bicić 7, Vasiljević 2, Raković 2, Dervišević 3, Đurić 11, Jokić 1, Dedić 1, Racković 3, Marija Ratković, Raičković. Trener: Miško Kruščić.