U Službi za transfuzijsku medicinui Trebinje danas je prikupljeno 35 doza krvi u 53. akciji Kluba dobrovoljnih davalaca krvi „Risto Špuran“ i gradske organizacije Crvenog krsta.

darivanje krvi.JPG

U ovoj službi ističu da se akciji odazvalo 54 člana aktiva i njihovi prijatelji, humanisti iz Crne Gore i Republike Srpske, koji tradicionalno daruju kapi života za potrebe bolnice u Trebinju.

Krv je danas darovao i Budvljanin Rajko Kuzman, koji kaže da se skoro dvije decenije odaziva na akcije dobrovoljnog darivanja u Trebinju.

„Uvijek mi je drago da dođem u Trebinje. Ovo je nešto najhumanije što možemo da uradimo u svom životu i tako pomognemo u drugima nevolji“, rekao je Kuzman.

Na dan kada je u Trebinju prvi put darovana krv, 7. mart 1966. godine, humanisti ovog grada su, osim akcije darivanja krvi, organizovali i svečanost na kojoj su zaslužnim podijeljene plakete i priznanja, dok je kod spomenika dobrovoljnim davaocima krvi, koji podignut u znak sjećanja na poginule i preminule trebinjske humaniste, služen je pomen.

Naredna akcija dobrovoljnog darivanja zakazana je za 9. mart, kada će najdragocjeniju tečnost darovati članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi „Svislajon industrije alata“.