U selu Mosko kod Trebinja sahranjen je predsjednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, koga je 22. februara ubio radni kolega Predrag Đurđev.

sahrana mirko butulija (5).jpg

Butuliju je na vječni počinak ispratio veliki broj rodbine i prijatelja iz cijelog regiona uz suze, riječi zahvalnosti, dvije bijele ruže koje su na kovčeg spustili supruga Marijana i sin Lazar, te uz prsluk moto kluba "Stara Hercegovina", čiji je bio predsjednik.

Posmrtnu povorku predvodili su članovi ovog kluba, koji su na svojim motociklima istakli fotografiju pokojnog Butulije.

Stihovima "Besmrtne pesme" Mike Antića od Mirka se oprostila njegova supruga Marijana.

"U Hercegovini nije običaj da žene drže 'banku', ali mi je Mirko jednom prlikom rekao da sam žena među ljudima. Neću da držim 'banku', već da se oprostim uz pjesmu", rekla je Marijana.

sahrana mirko butulija (4).jpg

U ime porodice Butulija od Mirka se oprostio njegov rođak Zdravko, koji je podsjetio na njegov životni put, djela, porodični i poslovni uspjeh.

"U svakoj prilici je isticao svoje hercegovački porijeklo i ponosno govorio o svom Trebinju i Mosku u koje se danas prerano vratio. Ti i tvoja djela ostaće upamćeni u porodici Butulija, Beogradu, Trebinju i tvom milom Mosku. Tvoja djeca će ponosno odrastati i isticati da su potomci Mirka Lazarova", rekao je Zdravko Butulija.

sahrana mirko butulija (3).jpg

Đakon Krsto Avdalović iz Beograda rekao je da je Mirko bio čovjek koji je nesebično pomagao, a da je uz to bio i brat i drug.

On je rekao da je Mirkovo stradanje pravedničko i da njegova ramena i grudi čovjek nije mogao rukama obgrliti, ali da je njegovo srce bilo još veće.

"Kao što mi reče tvoja majka - da se tvoja duša vrati u tijelo i da znaš sve šta je bilo i kako je bilo, opet bi isto postupio i ne bi ustukno. Ne znam mnogo primjera, znam Hristov, da oni koji su ubijali da se on molio za njih. Ti si i život spasavao i da se opet vratitiš u tijelo, opet bi spasio život svom ubici zato što si ti bio opredjeljen za život, ne za smrt", istakao je Avdalović.

Butulija je bio uspješan menadžer i otac četvoro djece.

sahrana mirko butulija (1).jpg

sahrana mirko butulija (2).jpg