U trebinjskom naselju Tini počeli su radovi na izgradnji modernog igrališta "Pčelica", za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 172.000 KM, rekao je za TrebinjeLive.info gradonačelnik Mirko Ćurić.

igraliste tini 1.jpg

Ćurić je istakao da je predviđeno da izgradnja igrališta bude završena u roku od 60 dana, a podrazumijeva rekonstrukciju postojećeg igrališta i izgradnju dječijeg igrališta.

"Ovaj projekat čine građevinski radovi, nova ograda oko fudbalskog terena, postavljanje ograde i mobilijara oko dječijeg igrališta – tobogani, klackalice i ljuljaške. Biće dograđena i postojeća tribina na fudbalskom igralištu i izgrađena tri reda nove tribine", pojasnio je Ćurić.

On je rekao da će oba igrališta biti osvijetljena javnom rasvjetom, što će stvoriti uslove i za igranje i druženje u noćnim časovima.

Radovi su povjereni firmi "Rad građevinar".

igraliste tini 3.jpg

Prema Ćurićevim riječima, već su izgrađena igrališta u naseljima Gučina i Mokri Dolovi, gdje će uskoro biti postavljen i mobilijar za najmlađe Trebinjce, dok su u naselju Gorica i gradskom parku izgrađena dječija igrališta.

"Tokom ove godine biće postavljeni reflektori na igralištu u Hrupjelima, dok će naselje Zasad i Mostaći dobiti novo igralište. U naselju Ložiona planirana je izgradnja modernog igrališta za basket", naveo je Ćurić.

Osim ovih aktivnosti, Gradska uprava u narednom periodu planira i da sagleda stanje na igralištima kod osnovnih škola, te da u saradnji sa ovim ustanovama napravi plan njihove sanacije.