U Sportskoj dvorani otvoren je 16. Kup Trebinja i 9. Memorijal "Miloš Mrdić" po kome dvorana u našem gradu nosi ime.

dzudo turnir (1).JPG

Turnir je okupio 50 klubova iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Ukrajine, a po prvi put i dvoje takmičara iz Švedske.

Ovaj turnir je prepoznatljiv ne samo u regionu već i šire jer na njemu učestvuju sve uzrasne kategorije osim seniroske – poletarci, pioniri, kadeti i juniori.

Otvarajući turnir zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić istakao je da organizovanjem ovog memorijalnog turnira Grad Trebinje želi da se na najljepši način očuva uspomena na sjajnog čovjeka i sportistu Miloša Mrdića.

"Želim dobrodošlicu svima u Trebinje, grad mladosti i sporta, grad čije je trajno opredjeljenje da gradi budućnost koja podrazumijeva razumijevanje, poštovanje i saradnju", rekao je Ćurić.

U ime organizatora kluba Mitar Mrdić nije krio zadovoljstvo što se i ove godine mladost regiona, a i šire okupila u Trebinju.

"Nadam se da će turnir u narednom periodu imati predznak evropskog takmičenja jer je postao prepoznatljiv ne samo u regionu već i u pojedinim evropskim državama", kazao je Mrdić.

turnir dzudo.JPG

Dalek put prešlo je i dvoje takmičara iz Švedske koji su došli da podrže ovaj turnir na čelu sa trenerom Muamerom Rebićem koji je nekada trenirao u "Leotaru".

"Došli su jedna curica i jedan dečko na ovaj Međunarodni turnir i drago mi je što smo dio ovog velikog događaja", rekao je Rebić.

Organizatori turnira su Džudo klub "Leotar" i Grad Trebinje.