Svi mi znamo da zdravlje na usta ulazi, ali se ne ponašamo uvijek u skladu sa tim. Naravno, ne treba da budemo ni suviše strogi prema sebi, i da sebi uskratimo povremeno i umjereno uživanje u svim onim opcijama koje nutricionisti baš i ne preporučuju, ali zato sa druge strane treba da povedemo računa da se naša ishrana pretežno zasniva na namirnicama koje su izvor minerala, vitamina, hranljivih materija.

napitak od celera.jpg

Ovo posebno dolazi na dnevni red kao tema kada želimo da se oslobodimo i kilograma viška, što ujedno znači da radimo na opštem zdravlju svog organizma.

Iako je topla voda sa limunom ili kompot od limuna fantastičan način da započnete dan, jer tako poboljšavate varenje, ubrzavate rad metabolizma, te samim tim podstičete i gubitak kilograma, ovog puta se ne radi o ovom čarobnom napitku, koji je zaista sa razlogom zaslužio taj atribut.

Međutim, ni napitak koji ćemo vam predstaviti nije ništa manje djelotvoran, po pitanju pomenutih svojstava, a ujedno je i nevjerovatan bust za imunitet, s obzirom na to da obiluje hranljivim materijama.

Takođe je i jako popularan među poznatim nutricionistima posljednjih nekoliko godina, i nezaobilazno se predlaže kao dio zdravog životnog stila.

U pitanju je napitak od celera.

Šta je kod ovog napitka važno? Da ga pijete ujutru na prazan stomak, i da bude zaista cijeđen napitak od celera iz sokovnika. Tako se zadržavaju vlakna, a konzumiranjem na prazan stomak se utiče na direktno izlučivanje svih toksina iz jetre.

Takođe je dokazano da i štitnu žlijezdu opskrbljujete hranljivim materijama bitnim za njeno pravilno funkcionisanje.

Napitak od celera sjajno utiče i na kožu koja je sklona aknama, i uopšte sjajan je izvor energije na početku dana. Odličan je diuretik, vlakna utiču na pokretljivost crijeva, ima anti-upalna svojstva. 

Naročito se preporučuje kao dio dijetalnog režima.

Za napitak vam je potrebno:

2 zelene jabuke

Štap celera

Grančica peršuna

Malo limuna.