Problem sa viškom kilograma, bilo da je trenutan, ili traje već duže vrijeme, najlakše ćete riješiti ako ubrzate svoj metabolizam i tako podstaknete da vaš organizam sagorijeva dodatne kalorije.

dijeta.jpg

Na taj način nećete morati da idete na rigorozne dijete i da se izgladnjujete, što uglavnom i nije rješenje, već djeluje kontraproduktivno sa jojo efektom.

Sve što treba jeste da u svoju ishranu uključite te čarobne namirnice koje imaju moć da podstaknu mršavljenje, ili da vam jednostavno pomognu u održavanju linije.

Biće vam dovoljna samo jedna kašičica dnevno neke od namirnica koje ćemo vam predložiti, i sigurno ćete primijetiti rezultate.

Jabukovo sirće za balans šećera u krvi

Jabukovo sirće ima značajnu primjenu u okviru zdrave ishrane. Ono doprinosi osjećaju sitosti, spriječava nas da jedemo između obroka.

Takođe je puno i probiotika koji su važni za proces varenja, a znamo da od njega takođe zavisi koliko će brz biti naš metabolizam.

Drži naš nivo šećera u krvi vrlo stabilnim, i tako spriječava napade gladi kojima često ne možemo da odolimo.

A sve što treba da radite jeste da svako veče pred spavanje popijete jednu kašičicu jabukovog sirćeta sa čašom tople vode. 

Đumbir za sagorevanje masti

Đumbir na različite načine doprinosi zdravlju našeg organizma. Takođe je čudotvoran i za sve koji žele da smršaju, jer bitno utiče na ubrzanje metabolizma.

Ono što je ključno jeste da đumbir stimuliše sagorijevanje masti, a bez gubljenja mase na mišićima, koji su važni za proces mršavljenja.

Ovaj korijen zapravo ima takozvani termogenički uticaj na naš organizam, to jest ubrzava cirkulaciju, što dovodi do blagog porasta temperature u našem tijelu.

Sve to zajedno pozitivno utiče na probavu, te samim tim i na gubitak kilograma. 

Možete da kuvate čaj od đumbira, ili da jednostavno dodate kašičicu đumbira u prahu u limunadu ili čaj. 

Kokosovo ulje za mršavljenje

Mnogi su u zabludi da sve masnoće goje, te da ih naročito treba izbaciti iz ishrane ukoliko želimo da smršamo. Međutim, to je zabluda, odnosno treba razlikovati koje vrste masnoća su u pitanju.

Tako je na primjer kokosovo ulje sastavljeno od masnih kiselina čija je odlika da se ne skladište u organizmu u vidu sala, već da zapravo ubrzavaju metabolizam.

U prevodu, to znači da konzumacija kokosovog ulja pomaže u procesu mršavljenja.

Možete ga koristiti umjesto običnog ulja, ili na primjer dodati kašičicu kokosovog ulja vašoj ovsenoj kaši, smutiju ili šoljici kafe. 

Kurkuma

I kurkuma ima čudotvoran uticaj na zdravlje organizma. U pitanju je začin interesantnog i intenzivnog ukusa, koji možete da dodajete jelima.

Ono što treba da znate jeste da kurkuma baš poput đumbira pomaže u mršavljenju zahvaljujući termogeničkim svojstvima. Takođe i spriječava akumulaciju masnih naslaga.

Osim kao začin i dodatak jelima, možete ga korisiti i kao dodatak čaju ili limunadi, ili čaši obične tople vode, koju ćete potom zasladiti medom. 

Laneno sjeme za duži osjećaj sitosti

Laneno sjeme je bogato vlaknima, i predlaže se kao dio zdrave ishrane. Duže nas drži sitima i podstiče proces varenja, te ima pozitivan uticaj na metabolizam.

Ono što je važno jeste da ga uvek jedete samljevenog kako bi se bolje apsorbovao.

Možete da ga dodate u jelo koje spremate, u kašu ili smuti.