Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ obezbijedile su oko 35.000 KM za asfaltiranje puta uz Pridvorački krak, čime je omogućeno da oko 80 mještana ovog trebinjskog prigradskog naselja ima adekvatan prilaz do svojih kuća.

pridvorci novi put (1).jpg

Šef nadzora pri HET-u Mihajilo Koprivica istakao je da je riječ o saobraćajnici čija je dužina oko 700 metara, navodeći da je ovo nastavak radova koje je ovo preduzeće počelo prošle godine.

"Prošle godine smo sanirali ulicu na Rupama, uz glavni tok Trebišnjice, a sada, u skladu sa vodnom dozvolom, uređejemo saobraćajnicu uz Pridvorački krak", rekao je Koprivica.

On je istakao da će, ukoliko im vremenski uslovi dozvole, u narednim danima urediti i parking u neposrednoj blizini upravne zgrade HET-a.

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić rekao je da je ova makadamska saobraćajnica sanirana na zahtjev mjesne zajednice Pridvorci, ali da je radove finansirao HET jer je to njegova obaveza po vodoprivrednim aktima.

"Mi smo u budžetu za 2019. planirali oko 200.000 KM za saniranje ulica, a intenzitet radova iz ove nastavljamo i u narednoj godini", pojasnio je Ćurić.

pridvorci novi put (2).jpg

Predsjednik Mjesne zajednice Pridvorci Lazar Prcović istakao je da će asfaltiranje ovog puta biti od velike koristi za sve mještane ovog naselja, ističući zahvalnost svima koji su pomogli njegovu realizaciju.

Prcović je istakao da će mještani sada imati adekvatan prilaz do svojih kuća i da više neće biti prašine i blata.

"Imamo još nekoliko projekata koje planiramo da uradimo u Pridvorcima, vjerujem da ćemo dio toga uraditi u narednoj godini", poručio je Prcović.