Kulturno-istorijski spomenik i jedan od najljepših mostova u regionu - Perovića most u Trebinju već danima je u mraku, jer reflektori koji ga osvijetljavaju ne rade.

perovica most mrak.jpg

Da je ovaj most poprilično zapušten i da o njemu niko već godinama ne vodi računa potvrđuje i činjenica da do njega nema uređenog prilaza, da je noću nemoguće vidjeti svu njegovu arhitektonsku ljepotu i da su na njemu iscrtani grafiti.

Ovoj arhitektonskoj cjelini trebalo bi posvetiti mnogo veću pažnju s obzirom na to da se radi o dragulju neprocjenjive vrijednosti, koju iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista, slažu se Trebinjci sa kojima smo razgovarali.

Primjetno je i da se turističke table, koje bi trebalo da govore o istorijskoj i arhitektonskoj vrijednosti mosta, ne održavaju na adekvatan način - dio teksta je izblijedio, table su iskrvljene i neosvijetljene.

Nadležni kažu da su reflektori poslati na servis, ali nisu mogli da preciziraju kada će most zasijati u punom sjaju, a s obzirom na to da se radi o kulturno-istorijskom spomeniku, za postavljanje dekorativne rasvjete neophodna je saglasnost nadležnih institucija za zaštitu kulturno-istorijskog nasljeđa Republike Srpske i BiH.