U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" ŽRK "Leotar" je protiv favorizovane ekipe ŽRK "Rogatica" iz istoimene opštine odigrao neriješeno 29:29( 14:17) i na taj način došao do prvih bodova.

zrk-leotar.jpg

Izvanredna igra mladih rukometašica predvođene sa Kisin, Kovačević, Mucović, Ratković..., pokazale su večeras da se mogu suprotstaviti daleko iskusnijem i fizički jačem protivniku.

Sve do sredine prvog poluvremena rezultat je bio neriješen. Od 15. do 18. minuta gošće su naravile razliku 0:3 i "odlijepile" su na 7:10. Razliku od tri gola održale su sve do odmora na koji se otišlo sa rezultatom 14:17.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorile igračice iz Rogatice tako da su u jednom momentu (35. minuta) imale i plus sedam - 15:22, ali tada se "bude" domaće igračice i u zadnjih 15 minuta stvaraju skor od 7:2 i dolaze do izjednačenja.

Imale su Trebinjke šansu i da pobijede, ali je posljednji šut najboljeg strijelca Kovačevićeve završio poviše visokog bloka gošći.

Možda je najprijatnije iznenađenje i presudni faktor za osvajanje boda danas izvanredna Ivana Kisin na golu Leotara.

ŽRK "Leotar": Kisin, Gaćina 2, Mucović 5, Brkan 2, Ratković 6, Kovačević 9, Glavonjić, Kraljević 1, Perotić 4, Zubac. Trener: Zdravko Komnenović.

ŽRK "Rogatica": Radović, Balić, Sokolović 3, Kosorić 10, Rakić 2, Andrić 5, Šarenac 5, Bogdanović 1, Lazukić, Hršum, Komlenović 3. Trener: Dragan Bandić.