Planinarsko društvo /PD/ "Vučji zub" počeće sutra sa rekonstrukcijom planinarskog doma na Ublima, potvrdio je za TrebinjeLive.info predsjednik društva Igor Škero.

planinarski dom ubla.jpg

Škero je istakao da je "Vučji zub" sav novac koji dobijao od grantova čuvao za ulaganje u ovaj dom, koji je u veoma lošem stanju.

Tako će društvo za početak uložiti 25.000 KM, dok će za cjelokupan projekat biti potrebno oko 220.000 KM.

"Iako je dom u veoma lošem stanju, to nas nije pokolebalo da napravimo projekat po kome će novi dom biti na ponos ne samo planinara i zaljubljenika u Orjenski masiv, već cijelog Trebinja", naveo je Škero.

Prema njegovim riječima, dom na Ublima je duša trebinjskog planinarstva, zbog čega u ovom zahtjevnom projektu očekuju, prvenstveno, podršku grada i većih kompanija iz Trebinja.

"Nećemo se opterećivati kada ćemo završiti cijeli posao. Svjesni smo da moramo ići fazno i strpljivo. Ovu ćemo se zimu i narednu godinu fokusirati isključivo na izgradnju i promociju Planinarskog doma 'Ubla'", poručio je Škero.

Tokom 2013. godine trebinjski planinari usprotivili su se odluci tadašnje lokalne vlasti da proda dom na Ublima, prikupljajući i potpise protiv prodaje.

Promjenom vlasti, Dom na Ublima je krajem 2016. godine dodijeljen ovom društvu na korišćenje.

projekat dom ubla (2).jpg

projekat dom ubla (1).jpg