U svih šest istočnohercegovačkih opština zatvorena su sva biračka mjesta, izborni proces protekao je bez ijednog incidenta, a najveća izlaznost od 76 odsto bila je u Gacku, potvrđeno je Srni u opštinskim izbornim komisijama /OIK/.

izbori bih 2018.jpg

Na području Nevesinja danas je glasalo 7.558 građana ili 67,15 odsto od ukupno 11.282 upisana u birački spisak. 

Predsjednik OIK Nevesinje Novka Dabarčić istakla je da su zatvorena sva 32 redovna biračka mjesta, te jedno mjesto za glasanje u odsustvu i sa nepotvrđenim glasačkim listićima. 

U Bileći je danas glasalo 7.164 građanina ili 72,3 odsto od ukupno 10.248 upisanih u birački spisak. 

Predsjednik OIK Bileća Dragica Bajat rekla je da je svih 25 redovnih biračkih mjesta zatvoreno, kao i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima. 

Prema podacima OIK Gacko, u ovoj opštini danas je na birališta izašlo 6.084 građanina ili 76 odsto od ukupno 8.393 upisana u birački spisak. 

Predsjednik OIK Gacko Ranko Bratić rekao je da je zatvoreno 21 redovno biračko mjesto, kao i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima. 

Na području opštine LJubinje glasalo je 2.219 građana ili 68 odsto od ukupno 3.244 upisana u birački spisak. 

Predsjednik OIK LJubinje Jovanka Bogdanović istakla je da je zatvoreno svih 15 biračkih mjesta, kao i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima. 

U opštini Berkovići zatvoreno je svih sedam redovnih i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima. 

Predsjednik OIK Ilija Šetka rekao je da je danas u opštini Berkovići glasalo 1.158 glasača ili 70 odsto od ukupno 1.705 upisanih u birački spisak. 

U opštini Istočni Mostar danas je glasalo 120 građana ili 75 odsto od ukupno 156 upisanih u birački spisak. 

Predsjednik OIK Istočni Mostar Nada Medan navela je da je jedno redovno biračko mjesto zatvoreno na vrijeme, kao i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačakim listićima.