U opštini Nevesinje u 7.00 časova otvorena su 32 redovna biračka mjesta, gdje će do 19.00 časova moći da glasaju 11.282 registrovane osobe.

glasanje-opsti-izbori-bih.jpg

Predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Nevesinje Novka Dabarčić kaže da je formirano jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i sa nepotvrđenim glasačkim listićima, koje se nalazi u Osnovnoj školi “Risto Proropović”.

U ovoj opštini nema mobilnih timova.

U opštini Gacko jutros je u 7.00 časova otvoreno 21 redovno biračko mjesto na kojem će moći da glasa 8.393 lica, rekao je Srni predsjednik OIK Ranko Bratić.

Prema njegovim riječima, formirano je i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a koje će biti pridruženo redovnom biračkom mjestu u Srednjoškolskom centru "Pero Slijepčević".

Mobilni timovi nisu formirani.

Na području opštine Bileća otvoreno je svih 25 redovnih biračkih mjesta na kojima će svoju građansku dužnost moći da izvrši 10.248 lica sa pravom glasa.

Predsjednik OIK Dragica Bajat kaže da je formirano i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima koje će biti pridruženo redovnom biračkom mjestu u Sportskoj dvorani.

Formirana su i tri mobilna tima.

U opštini Berkovići u 7.00 časova otvoreno je sedam redovnih biračkih mjesta, gdje će do 19.00 časova moći da glasa 1.705 registrovanih osoba.

Predsjednik OIK Berkovići Ilija Šetka kaže da je formirano jedno mjesto za glasanje u odsustvu i za nepotvrđene listiće, koje će biti pridruženo redovnom biračkom mjestu u Blacima.

Ni u ovoj opštini neće biti mobilnih timova.

Na području opštine Ljubinje otvoreno je svih 15 redovnih biračkih mjesta na kojima će svoju građansko pravo moći da izvrši 3.263 lica sa pravom glasa.

Predsjednik OIK Jovanka Bogdanović kaže da je formirano i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima koje će biti u Osnovnoj školi “Sveti Sava”.

U opštini Istočni Mostar u 7.00 časova otvoreno jedno redovno biračko mjesto, gdje će do 19.00 časova moći da glasa 156 registrovanih osoba.

Predsjednik OIK Istočni Mostar Nada Medan kaže da je formirano i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i sa nepotvrđenim glasačkim listićima, koje je pridruženo redovnom glasačkom mjestu.

U ovoj opštini neće biti mobilnih timova.

Prilikom otvaranja biračkih mjesta u ovim opštinama nije bilo nikakvih problema.