Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je večeras u Nevesinju na centralnoj stranačkoj tribini da su stanovncii ove opštine spremni da podrže socijaliste i ono što su do sada radili i namjeravaju raditi za ovaj kraj.

sp nevesinje.jpg

Đokić je istakao da su ljudi prepoznali ono što su socijalisti radili u proteklom periodu, ali i ono za šta se zalažu u budućnosti. 

"Mi hoćemo i dalje da gradimo Republiku Srpsku, kao sigurnu, ekonomski stabilnu, sa povećanim domaćim razvojem, sa još više stranih investicija. Tako ćemo imati ekonomski i socijalno sigurnu državu, u kojoj će se svaki građanin osjećati dobro", istakao je Đokić. 

Đokić je naglasio da će socijalisti biti iznenađenje izbora i da će imati najveći rast rezultata u istoriji ove partije. 

"To se pokazuje i ovdje u Nevesinju, gdje imamo divne ljude, koji će mnogo učiniti za ovaj narod i biti njegove istinske sluge, kao što smo bili i do sada", dodao je Đokić. 

Nosilac izborne liste SP- za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Maksim Skoko istakao je da se ova stranka u Hercegovini zalaže za energetiku kao stub i oslonac razvoja ovog dijela Srpske. 

"U Nevesinju su to Gornji horizonti i taj projekat će u naredne četiri godine biti završen", rekao je Skoko. 

On je istakao da je teško u Nevesinju govoriti o sigurnosti i slobodi, jer nigdje više u Srpskoj nije bilo buna i poginulih boraca kroz mnoge ratove.

"Nevesinju ćemo se na najbolji način odužiti tako što ćemo obezbijediti sigurnost i što brži napredak ovog kraja", dodao je Skoko.

Kandidat SP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske Momčilo Vukotić rekao je da je SP ove godine proslavila 25. rođendan i da je tada zaključeno da će na ovim izborima osvojiti 100.000 glasova. 

"To znači da ćemo iz Izborne jedinice devet imati jedan siguran mandat za Narodnu skupštinu Srpske, kao i iz Izborne jedinice tri siguran mandat za parlament BiH", dodao je Vukotić. 

On je naglasio da je Nevesinje nekoliko posljednjih godina najveće gradilište u Hercegovini.