Najveće mjesne zajednice u Trebinju, naselja Gorica i Police od danas su, nakon 40 godina, spojene asfaltnim putem preko starog željezničkog mosta.

most gorica police (1).jpg

Rekonstrukciju ove dionice, dužine oko 470 metara, finansirale su "Hidroelektrane na Trebišnjici" /HET/ sa oko 80.000 KM, a urađen je prilaz okolnim njivama, rasvjeta i ofarbana ograda. 

Izvršni direktor HET-a Ilija Tamindžija rekao je da je ovo važna investicija za grad, čime je HET pokazao da, osim ulaganja u svoj sistem, ulaže i u značajne infrastrukturne projekte. 

On je najavio da će u narednom periodu HET urediti i pristupni put koji vodi od starog željezničkog mosta do naselja iznad izvorišta "Studenac". 

most gorica police (3).jpg

Načelnik gradskog Odjeljenja za opštu upravu Nenad Milićević naveo je da ovu saobraćajnicu, koja je do danas bila veoma neuslovna, svakodnevno koristi veliki broj Trebinjaca, posebno onih koji žive u naseljima Gorica i Police ili rade u "Industriji alata" i pogonima prehrambene industrije "Svislajon". 

Mještanin naselja Gorice Milorad Kašiković rekao je da su do Polica morali ići okolnim putem oko tri kilometra, dok im sada treba manje od kilometra. 

HET na području Trebinja finansira i izgradnju zatvorenog bazena čija je vrijednost oko 13 miliona KM, te uređuje Malu potočinu-Ćatovića krak sa oko 2,5 miliona KM, dok sa tri miliona KM finansira izgradnju sekundarne mreže u okviru projekta sistema za navodnjavanje Trebinjskog i Petrovog polja.

most gorica police (2).jpg