Zahvaljujući Hidroelektranama na Trebišnjici /HET/, posljednja neuređena ulica u užem centru Trebinja, između hotela "Leotar" i stambenih zgrada u Dušanovoj ulici, napokon će biti asfaltirana, potvrdio je za Srnu izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u ovom preduzeću Ilija Tamindžija.

Ulica het.jpg

HET je za ove namjene izdvojio oko 115.000 KM, a projekat predviđa kompletno uređenje ulice i izgradnju parking mjesta, koja će moći da koriste radnici ovog preduzeća i stanari iz okolnih zgrada, dok će poslije 15.00 časova parkingom gazdovati grad Trebinje. 

"Na ulazu u ovu ulicu biće postavljena rampa, a mogućnost da uđu sa vozilom imaće samo radnici HET-a i stanari okolnih zgrada. Nakon 15.00 sati, parking će moći besplatno da koriste stanari, a sa gradom ćemo vidjeti da li će se preostala parking mjesta naplaćivati ili će parking biti besplatan", pojasnio je Tamindžija. 

On je istakao da će ovim projektom, poslije 50 godina, radnici zaposleni u upravnoj zgradi HET-a imati mogućnost da svoja vozila parkiraju na parkingu ovog preduzeća, što do sada nije bio slučaj, uslijed čega su se snalazili na različite načine. 

Ovim će se, dodao je Tamindžija, urediti i okolni prostor, koji je godinama unazad bio zapušten. 

HET na području Trebinja realizuje i druge važne projekte poput izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena čija je vrijednost oko 13 miliona KM, uređenja Male potočine–Ćatovića kraka u dužini od 1,2 kilometra čija je vrijednost oko 2,1 milion KM, te uređenje starog željezničkog mosta koji spaja naselja Goricu i Police za koje je ovo preduzeće izdvojilo 80.000 KM. 

Ovo preduzeće finansiraće i izgradnju novog mosta u okviru trase velike obilaznice oko Trebinja, čija je vrijednost oko pet miliona KM, te uređenje stare željezničke stanice i prostora oko nje za koje je predviđeno oko milion KM.