U četiri objekta javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece "Naša radost" iz Trebinja prvi radni dan za 430 djece koja su upisana, počelo je sa upoznavanjem novih drugara, u igri, zabavi, ali i plaču onih koji su se po prvi put odvojili od svojih roditelja.

vrtic srbija.JPG

Ali uz djecu su uvijek bili prisutni vaspitači koji su na srdačan i lijep način pristupili mališanima da njihovi prvi dani što bezbrižnije prođu.
 
Veselo je bilo i u vrtiću "Srbija", koji je prije nekoliko dana otvoren u naselju Gorica.

"U novootvorenom vrtiću zastupljene su sve grupe, od najmlađe do predškolske. Ovo je novi objekat i u zavisnosti od interesovanja djece i mogućnosti dolaska osoba koje će biti zadužene na vannastavnim aktivnostima proširićemo djelatnosti, a odmah krećemo sa engleskim jezikom", rekao je Aleksandar Vukanović, direktor ove ustanove.

Petogodišnjaci Emilija i Miloš naglasili su da im je lijepo i udobno u vrtiću.

"Lijepo nam je ovdje, igramo se, a najljepše su igračke jer tu ima svašta od kockica do bušilica", rekli su Emilija i Miloš. 

Baka Slavka Šupić dovela je svog petogodišnjeg unuka u vrtić. Ona je svog unuka čuvala do sada, ali otvaranjem ove ustanove upisali su ga u vrtić.

"Blizu je vrtić i riješili smo da je djetetu bolje sa svojim vršnjacima. Vrtić je odličan, vaspitači su veseli i uljudni, a to je najvažnije za djecu", kazala je Šupić.