U petak, 17. avgusta 2018. godine, od 19.00 do 23.00 časa, u Vinskoj galeriji Vukoje u Trebinju biće održan "Drugi salon žilavke", vinska manifestacija koja je prošle godine održana prvi put i koja je okupila 18 proizvođača žilavke iz Bosne i Hercegovine.

zilavka-4.jpg

"Drugi salon žilavke" je ekskluzivni događaj namijenjen hedonistima, ljubiteljima vina i vrhunske gastronomije (očekuje nas bogat gastro kutak), vinskim novinarima, regionalnim somelijerima i restoraterima, a baštineći postignuća prošlogodišnjeg “Prvog salona” i ovaj će struktuirano nastaviti brendiranje Hercegovine kao vinske regije i to upravo kroz žilavku koja je i njen vinski simbol.

Ne propustite biti jedan od posjetilaca ove godine koji će uživati u našim žilavkama, ali i sirevima i ribljim i mesnim delicijama koje će za vas pripremati šef Nihad Mameledžija, poznat po svojim kulinarskim umjećima i daleko van granica BiH.

Svoje proizvode prestaviće i mali proizvođači tradicionalnih prehrambenih proizvoda, sira - posebno sir iz mješine iz Nevesinja proizvođača Miroslava Glogovca, Gatački rolovani sir, Paleta sira mljekare „Pađeni“ i mnogi drugi.