Brojni vozači uskoro će moći da odahnu. Grad Trebinje obezbijedio je novčana sredstva za izgradnju dvosmjerne saobraćajnice do novog gradskog groblja u Banjevcima i za izgradnju 60 parking mjesta.

groblje banjevci (2).jpg

Radovi počinju za nekoliko dana, a dužina saobraćajnice je oko 600 metara. Novi put će zamijeniti blato i prašinu, koji su se stvarali kada bi bila kiša, odnosno kada je ne bi bilo.

Za ove namjene, kako nam je potvrdio načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Marko Rikalo, u gradskom budžetu je planirano oko 345.000 KM.

Radoveće će izvesti preduzeće HP investing iz Mostara, koje je bio i jedini ponuđač na objavljenom tenderu.

Prethodno su, podsjetio je Rikalo, iz gradskog budžeta finansirali izgradnju novih 80-ak parking mjesta kod gradske kapele u Podgljivlju.

U planu je i sređivanje staza u groblju u Podgljivlju.

Međutim, i dalje ostaje problem posebne trake za isključenje sa magistralnog puta prema Nikšiću ka groblju u Bnajevcima, ali nadležni kažu da bi te radove trebalo da finansiraju Putevi Republike Srpske.

Vozači kažu da, kada su sahrane, na tom dijelu puta dođe do saobraćajnog kolapsa, te da je samo skretanje  ka groblju veoma nebezbjedno sa aspekta saobraćajne struke i prakse.