Kako smo i navikli tokom ljetnih mjeseci, u Trebinje dolaze brojne poznate ličnosti koje u našem gradu, kako nam priznaju, traže odmor, jer Trebinje za njih predstavlja oazu mira i mediteranskog duha dobrih domaćina.

dragan marinkovic maca.JPG

Na ulicama Trebinja tako smo, među brojnim, sreli i Dragana Marinkovića-Macu, srpskog pozorišnog i filmskog glumca, voditelja i poznatu televizijsku ličnost.

U društvu supruge Jelene prisjetio se za TrebinjeLive.info da ga je majka u Trebišnjici naučila da pliva, zbog čega prema ovoj rijeci ima posebnu emociju.

"Odavde mi je djedovina.Sa majčine strane sam od Petijevića iz Necvijeća. U Trebinju se osjećam kao kod svoje kuće", kaže nam Maca.

Kroz šalu nam priča da je sve povukao sa majčine strane - ljepotu, talenat, pa u Trebinju rado dolazi, sjećajući se tako i dječačkih dana kada bi redovno boravio u gradu ispod Leotara.

"Ovo je divota i ljepota. Ljudi su opušteni, atmosfera i sve mi odgovara. Ovo je knap, a možda budem i vaš sugrađanin. Grad ima perspektivu i sjajan potencijal", zaključio je Maca.

Od filmskih ostvarenja, Macu pamtimo po filmovima "Savršeni krug", "Novembarski čovjek", "Neprijatelj", "Prvo smrtno iskustvo", "Racconto di guerra"...