Dječaci Škole fudbala "LeoStars" iz Trebinja su i ovaj put opravdali epitet jedne od vodećih škola fudbala u regionu. Oni su na međunarodnom turniru "Balaton trofej", koji se održava u gradu Siofok (Mađarska), osvojili drugo mjesto.

leostars tb.jpg

Na turniru je u učestvovalo 140 ekipa iz 14 zemalja, a mali Trebinjci su srebrnu medalju osvojili u konkurenciji 2008. godišta.

Isti ovi dječaci su prošle godine na međunarodnom turniru u Beču osvojili jedno prvo i dva druga mjesta, bili su prvaci DFA lige BiH, regija Hercegovina kao i viceprvaci DFA lige BiH.

Podrške im ne manjka, treneri predano rade da jednog dana neko od ovih dječaka zaigra profesionalni fudbal u nekoj od najjačih evropskih liga. Roditelji su najvjerniji navijači i od nesebične su pomoći u svim akcijama kluba.

"U budućnosti ćemo se truditi da potvrdimo naš rad i ostvarujemo ove rezultate u kontinuitetu, a koji će biti prepoznati od lokalne zajednice i svih ljudi dobre volje koji su spremni da podrže rad ovog mladog i jako uspješnog kolektiva čija vitrina sa trofejima raste iz dana u dan", rekao je trener Igor Joksimović.