Ako imate jake bolove u glavi, prije nego što odete na pregled kod ljekara koji će vam propisati odgovarajuću terapiju, možete se poslužiti ovim trikovima. Riječ je o prirodnim metodama, koje mogu značajno ublažiti bol, piše Hello Giggles.

glavobolja.jpg

Idite u mračnu i mirnu sobu 

Doktorka Suzan Hučinson kazala je za Hello Giggles da, ako možete, kada osjetite migrenu, odete u mirnu, mračnu sobu i odmorite se. Dodatni savjet je da legnete li postavite led na vrat ili čelo. 

Kupka u epsom soli 

Ako ste kod kuće, Suzan preporučuje da se kupate u epsom (gorkoj) soli. Ova so sadrži magnezijum, mineral koji opušta nerve, mišiće i prenosi nervne impulse po cijelom tijelu i mozgu, te može da spriječi jake napade. 

Popijte veliku čašu vode 

Doktorka objašnjava da je hidratacija veoma bitna za sprečavanje migrena. U trenutku kada osjetite da će da se javi migrena, odmah posegnite za velikom čašom vode - posebno ako vam se suše usta ili je vrijeme toplo. 

Idite na masaže 

Masaža glave vam takođe može pomoći u otlanjanju bola koje izazivaju migrene. 

"Samo izaberite metod koji je malo nježniji, u odnosu na vibracione masaže i pritiske. Ovo naročito važi za predio glave i vrat, jer jaka masaža može da pogorša neprijatnost", ističe Suzan. 

Pijte čaj od đumbira 

Rebeka Li, registrovana medicinska sestra preporučuje domaći čaj od đumbira. 

"Đumbir sadrži više od 200 moćnih supstanci u svojim uljima i koristi se već 2.000 godina u ishrani". kazala je za "Hello Giggles".

U mnogim slučajevima đumbir smiruje kontrakcije mišića i upalu, što je odlična kombinacija za borbu protiv migrene.