Trebinje je od večeras domaćin Ljetne škole sporta, koja se po 17. put održava u Republici Srpskoj.

ljetna skola sporta trebinje (3).JPG

Preko 1.300 mladih, nadarenih i perspektivnih sportista iz Srbije i Republike Srpske boraviće u našem gradu.

Ovog ljeta u školi sporta učestvuju košarkaši, skijaši, bokseri, plivači, džudisti, karatisti, tekvondisti, gimnastičari, rukometaši i stonoteniseri, ali će biti uključene i osobe sa invaliditetom - strijelci, šahisti i košarkaši u kolicima.

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević naglasio je da će po 15 najboljih igrača u muškoj i ženskoj konkurenciji trenirati narednih dana u Trebinju.

"Iz Hercegovine i Trebinja su ponikli veliki igrači u košarci i drago mi je da se ovakva škola održava u Trebinju", istakao je Spasojević.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović nije krio zadovoljstvo što će mladi sportisti iz Srbije i Srpske biti u Trebinju.

"Nadam se da će naš grad biti dobar domaćin, a ovo je velika podrška Vlade Republike Srpske sportu, ali i Trebinju", istakao je Petrović.

ljetna skola sporta trebinje (1).JPG

Mladim košarkašima bila je čast da se slikaju sa proslavljenim košarkašem Milanom Gurovićem koji je ovogodišnji promoter Ljetne škole sporta.

Osvajač zlatne medalje sa Svjetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. godine, zlata i bronze sa Evropskog prvenstva u Turskoj i Francuskoj svaki dolazak u svoju Hercegovinu doživljava emotivno i ima uvijek samo riječi hvale za svoje Trebinje.

ljetna skola sporta trebinje (2).JPG

"Trebinje i istočna Hercegovina je rudnik dijamanata i ne sumnjam da će budućnost donijeti novog Dejana Bodirogu i Sašu Danilovića", rekao je proslavljeni košarkaški as Gurović.

Ljetnu školu sporta podržali su Grad Trebinje, Javna ustanova "Dom učenika" u kome će odsjesti učesnici, JU "Trebinjesport" koja će obezbijediti terene i sportske objekte, JU "Trebinje bazeni" i Džudo klub "Leotar".