Ljetna skola sporta trebinje 20232.jpg

Ministar porodice, omladine i sporta Selma Čabrić otvorila je večeras u Trebinju Ljetnu školu sporta Republike Srpske, u kojoj će učestvovati oko 1.000 sportista iz 17 sportskih saveza Srpske.

Čabrićeva je na otvaranju 20. Ljetne škole u Domu učenika u Trebinju rekla da će djeca u po šest grupa tokom osam sedmica, osim treninga, imati i stručna predavanja usmjerena na izgradnju njihove ličnosti da bi uz dobrog sportistu postali i dobri ljudi.

"Cilj je da se prepoznaju najbolji i da se radi na njihovoj afirmaciji, kao i da se kao mladi sportisti nauče nositi sa usponima i padovima", rekla je Čabrićeva.

Ona je izrazila očekivanje da će djeca ponijeti lijepe uspomene iz te škole sporta iz Trebinja, koja će obilježiti dio njihovog odrastanja, te istakla da će sa njima raditi i poznati sportisti i treneri.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da će se grad ponovo potruditi da bude dobar domaćin.

"Mnogi uspješni sportisti su prošli ovu školu, što pozitivno utiče na mlade da se bave sportom", rekao je Ćurić novinarima i dodao da to što je Trebinje već dvije decenije domaćin ovog značajnog događaja govori da ima šta da ponudi i da djecu najviše privlače bazeni, akva park i sportaska igrališta.

Ćurić je najavio i da će u narednom periodu, uz podršku Vlade Republike Srpske, predsjednika Republike Milorada Dodika, "Elektroprivrede" početi izgradnja nove sportske dvorane, što će biti značajno jer Trebinje ima najveći broj premijerligaša do sada.

Ljetna skola sporta trebinje 20231.jpg

Dvanaestogodišnji plivač Sergej Vlačo iz Laktaša, koji je nedavno oborio rekord na 50 metara u prsnom plivanju, očekuje da će u sportskoj školi u Trebinju imati kvalitetne treninge i druženje sa vršnjacima.

Trener Tomo Loparić iz Smučarskog kluba "Romanija" sa Pala istakao je da je to izvrsna škola sporta koja pruža dodatne treninge i relaksaciju mladim sportistima, navodeći da im Trebinje pruža sve što je potrebno, posebno bazene i brojne druge sadržaje kojima grad raspolaže.

Održavanje ovogodišnje Ljetne škole sporta Republike Srpske podržali su grad Trebinje, "Elektroprivreda Republike Srpske", Hidroelektrane na Trebišnjici, Dom učenika, "Trebinje sport" i ostale institucije.