Na fudbalskom stadionu u Policama počeli su radovi na izgradnji modernog atletskog stadiona sa tartan stazom i svim potrebnim rekvizitima za treninge i održavanje takmičenja iz 27 atletskih disciplina, potvrdio je za TrebinjeLive.info Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje.

stadion police.JPG

On je kazao da će radovi koštato nešto više od milion KM, navodeći da bi svi radovi, koji su povjereni firmi Integral inženjering iz Laktaša, trebali da budu završeni u roku od tri mjeseca.

"Izgradnjom atletske staze mora se riješiti i odvođenje oborinskih voda, kako ne bi ugrožavale kvalitet staze", rekao je Rikalo, navodeći da se staza radi od pet slojeva.

Prema njegovim riječima, gornji sloj je najtanji i od posebnog je materijala, kako bi zadovoljio standarde Međunarodne asocijacije atletskih federacija /IAAF/ i od nje dobio zadovoljavajući sertifikat.

Ma sjevernim i južnim dijelovima stadiona, iza golova, biće urađena borilišta za bacačke i skakačke discipline - skok u dalj, skok s motkom, troskok, bacanja kladiva, diska, koplja.

Na stadionu će se moći održavati evropska prvenstva za mlađe uzrasne kategorije.

Ovim radovima usavršiće se i postojeći sistem navodnjavanja.

Radovi se finansiraju iz budžeta za 2017, 2018. i 2019. godinu.