KMF "Brčko zdravlje" pobjednik je finala Kupa Republike Srpske koje je danas održano u Trebinju, nakon što je u finalu, poslije boljeg izvođenja penala, pobijedio KMF "Tango" iz Istočnog Sarajeva rezultaom 4:3 (u regularnom dijelu 1:1).

finale kupa rs u futsalu trebinje 2018 (3).JPG

Ovo je Brčacima prvi trofej i njihovoj sreći nije bilo kraja nakon utakmice. Poslije prvih 20 minuta nije bilo golova. Ekipa iz Brčkog je povela u 24. minutu preko Tanaskovića. Imali su nekoliko prilika da udvostruče vođstvo, ali su primili gol u 36. minutu preko Debelnogića.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao tako da se pristupilo izvođenju penala.

Penal završnica je išla na ruku Brčaka, jer je njihov golman Bahor odbranio dva kaznena udarca.

Nakon utakmice radost  kapitena Dodića jer su dva puta u finalu Kupa Republike Srpske gubili na penale. To im se sada vratilo u Trebinju. Došli su samo sa osam igrača bez ikakvog imperativa.

"Dali smo sve od sebe na ovom turniru i na 'ludu sreću' domaćina smo u prvoj utakmici dobili neočekivano, a u finalu nam se vratilo sa prošlih izgubljenih finala", rekao je predsjednik, osnivač i kapiten KMF "Brčko zdravlje" Milan Dodić.

U prvoj polufinalnoj utakmici KMF "Tango" iz Istočnog Sarajeva je pobijedi je sa 5:0 (4:0) KMF "Kotor Varoš iz istoimene opštine. 

Druga polufinalna utakmica bila je puna preokreta i u njoj  je domaćin turnira - KMF "Leotar" poražen od KMF " Brčko zdravlje" rezultatom 3:4 (3:1).

Leotar je odlično počeo utakmicu i poveo preko Vica u 6., Cimirota u 10. i ponovo Vica u 15. minutu sa 3.0. Samo minut kasnije Brčaci su preko Dodića smanjili na 3:1. Ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme je bila sasvim druga priča. Gosti su preko Tanaskovića u 32. i Buljubašića u 33. minutu izjednačili na 3:3. U posljednjem minutu Buljubašić je postigao svoj drugi pogodak i ekipu KMF " Brčko zdravlje" odveo u finale. 

Organizator finala futsal Kupa Republike Srpske je bio Fudbalski savez Republike Srpske.

KMF "Leotar": Jovanović, Cimirot, Vico, Šešelj, Milanović, Šarenac, Sulaver, Muratović, Milojević, Čečur, Miladinović, Bodiroga, Milenić, Savić.

finale kupa rs u futsalu trebinje 2018 (4).JPG