U direktnoj utakmici za opstanak, u posljednjem kolu prvenstva Premijer futsal lige BiH, KMF "Leotar" je u Hadžićima pobijedio MNK "Željezničar" rezultatom 2:6.

kmf-leotar-zrinjski.jpg

Ovom pobjedom Trebinjci su zauzeli šesto mjesto na tabeli sa 32 boda uz 10 pobjeda i poraza uz dvije neriješene utakmice.

Šta reći o utakmici kada su igrači Leotara otišli sa zakašnjenjem u Hadžiće na megdan protivnicima koji su svim silama htjeli da poraze Trebinjce.

Pekao ih je poraz iz Trebinja prije nekoliko mjeseci, znali su da ih pobjeda samo spasava opstanka u ligi.

Nakon prvog dijela prvenstva bile su veoma male šanse da se ostane u Premijer ligi. Kasnili su i sa pripremama za početak prvenstva, malo je falilo i da se klub ugasi, ali nakon rješenja svih problema Leotar se podigao i opstao među najboljima.  

U drugom dijelu prvenstva dali su sve od sebe i uspjeli su u tome. Tu im je i mjesto jer KMF"Leotar ima tradiciju i rezultate.

Leotar je dobro i sigurno ušao u utakmicu odluke. Za deset minuta preko Vica (dva) i gola Milanovića poveli su sa 3:0. Sa ovim rezultatom završeno je prvih 20 minuta. 

U drugom poluvremenu golom Šešelja Trebinjci u 27. minutu vode sa 4:0, a nakon toga Šešelj daje i svoj drugi pogodak. Domaćini su nakon ovoga uspjeli samo da smanje rezultat preko Hodžića i Džafa.

Dva minuta prije kraja Čečur je postavio konačan rezultat 6:2.

Na kraju radost Trebinjaca, pjesma se orila jer se slavio opstanak.