Mali šampioni Hercegovine, Škola fudbala "LeoStars", ovaj su put pokazali zašto su se baš oni našli na završnoj smotri državnog takmičenja za uzraste U-8 i U-10.

leostars dfa liga (1)

Nakon osvajanja regionalnog takmičenja, ove dvije generacije su se plasirale na finalni turnir koji je održan u Sarajevu 14. i 15. aprila. Učestvovalo je 30 ekipa u pet generacija iz šest regija iz BiH.

Sa dvije pobjede i neriješenim ishodom zauzeli su treće mjesto u finalu DFA lige BiH. Pobjednik u ovoj kategoriji je Škola fudbala "Valter" iz Sarajeva, drugi je OFK "Spartak" iz Banjaluke, a treći "LeoStars"

Starija generacija U-10, već iskusnija za prošlogodišnje finale i treće mjesto u sezoni 16/17., kreće ofanzivno od početka i sa tri pobjede i neriješenim rezultatom ih je čekala posljednja utakmica, koja je igrom slučaja odlučivala pobjednika cjelokupnog takmičenja.

Sa istim brojem bodova i gol razlikom se ušlo u utakmicu. Poveo je "LeoStars"preko Milićevića iz slobodnog udarca, a nakon promašena tri "zicera", stigla je kazna, što je nepisano fudbalsko pravilo kroz primljen gol iz "karambola".

Pristupilo se izvođenju penala u kojem nakon dvije serije LeoStars imao da odluči pobjednika. Međutim, trema je učinila svoje i penal serija je nastavljena. U njoj FK "Dar" iz Sarajeva, u devetoj seriji, rješava pitanje pobjednika DFA lige za sezonu 17/18., a LeoStarsu je pripalo drugo mjesto.

Prvo mjesto osvojio je FK "Dar" iz Sarajeva, drugo FK "LeoStars", a treće SN "Romari" iz Viteza.

"Nastavićemo vrijedno da radimo kao i do sada i trudićemo se da iz godine u godinu napredujemo i pružamo još bolje igre i rezultate", rekao je Igor Joksimović, predsjednik i trener LeoStars-a.

leostars dfa liga (2)