Košarkašice "Trebinje 03" su pobjedom nad ŽKK "Kozara" iz Gradiške rezultatom 90:59 (27:12, 18:9, 20:15, 25:23) u trećoj utakmici finala plej-ofa, osvojile titulu prvaka Republike Srpske i na taj način se plasirale u najviši rang takmičenja - Premijer ligu BiH.

Trebinjke su na trijumfalan način završile prvenstvo Srpske, jer u regularnom dijelu i nakon toga u plej-ofu nisu izgubile nijednu utakmicu.

Večerašnji meč je protekao u svečarskoj atmosferi, ali "malene" su ozbiljno shvatile utakmicu riješene da ništa ne prepuste slučaju. Gošće su samo povele na početku utakmice sa 0:2 i do kraja meča nije bilo izjednačenja već samo prednost Trebinjki.

U prvih deset minuta riješila se utakmica, jer je ova četvrtina završena sa 27:12 u korist "Trebinja 03". U drugoj četvrtini domaća ekipa je nastavila sa dobrom igrom, tako da se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 45:21.

U drugom poluvremenu prednost je rasla, pa je na kraju utakmice iznosila plus 31 - 90:59.

Trener Trebinjki Milorad Nadaždin je svim igračicama dao šansu da izađu na parket Sportske dvorane "Miloš Mrdić", a sve su mu uzvratile ozbiljnom i dobrom igrom.

kosarkasice zkk trebinje 03 prvakinje rs (4)

Koga pohvaliti večeras, trebalo bi sve igračice, ali jedna je ipak posebna među njima, a to je pokazala i na ovoj utakmici.

Marija Kešeljević "Maša" imala je tripl-dabl učinak što je rijetkost na ženskim utakmicama i to 25 koševa, 10 skokova i 13 asistencija i ovo prvenstvo Republike Srpske završila je u velikom stilu, a pratile su je uvijek pouzdane Jokanović sa 16, Gudelj 12, Milanović i Škrivan po 11 ponea.

U redovima gošći iskusna Gagić postigla je 16 koševa.

Nakon utakmice radost i slavlje u redovima "malenih", jer su nakon deset godina osvojile ponovo titulu prvaka Republike Srpske.

Prema riječima trenera Milorada Nadaždina, plej-of je riješen u prvoj utakmici prije 14 dana u Trebinju kada su "malene" odigrale najlošiju utakmicu u prvenstvu, jer su bile pod pritiskom.

Njegove igračice su dokazale da su sazrele u ovogodišnjem prvenstvu i da su daleko kvalitetnija ekipa u odnosu na druge.

"Cure su se nadogradile u igri u odnosu na prošlu sezonu, jer jedno je igrati prvenstvo, a drugo plej-of. Zasluženo smo pobijedili i treba ovoj djeci obezbijediti takmičenje u Premijer ligi, jer svojim igrama i ponašanjem to zaslužuju", samo riječi hvale je imao trener Nadaždin.

Marija Kešeljević je istakla jedinistvo i prijateljstvo svih igračica na terenu i van njega.

"Drago mi je što smo postigle veliki uspjeh i hvala svim mojim saigračicama na svemu", sa osmjehom na licu rekla je Kešeljević.

Trener gošći Mihajlo Trivunović je sportski priznao poraz i saglasio se da je u ovoj 2017/2018. sezoni ŽKK "Trebinje 03" bila daleko najbolja ekipa.

"Mom prijatelju Nadaždinu i njegovoj ekipi upućujem iskrene čestitke i želim im puno uspjeha u Premijer ligi", rekao je Trivunović.

Od naredne sezone Ženski košarkaški klub će se zvati ŽKK "Leotar 03" i postaće sastavni dio Sportskog društva "Leotar".

Prije finalne utakmice, pionirske i juniorske prvakinje i kadetske vicešampionke Republike Srpske ŽKK "Trebinje 03" istrčale su na teren i predstavile se publici od koje su dobile gromoglasan aplauz.

U poluvremenu utakmice je viđena lijepa slika, jer su na parket izašle najmlađe djevojčice, mladost i budućnost ženske košarke u Trebinju sa svojim trenerima.

Upriličena je i mala svečanost jer je ŽKK "Trebinje 03" dodijeljena srebrna plaketa za uspješan dugogodišnji rad, značajne sportske rezultate i doprinos afirmaciji košarkaškog sporta Republioke Srpske u zemlji i inostranstvu.

kosarkasice zkk trebinje 03 prvakinje rs (4)

Lijepo je bilo večeras u dvorani u Bregovima i nadamo se da će i u budućnosti biti lijepih ovakvih sportskih događaja.

ŽKK "Trebinje 03": Kešeljević 25, Gudelj 12, Milanović 11, Tomašević, Jokanović 16, Dostinić 4, Gordić, Šukić 5, Putica, Papović 6, Škrivan 11, Spahić. Trener: Milorad Nadaždin.

ŽKK "Kozara": S. Škrbić 8, M. Škrbić 12, Ćuk 11, Pilipović, Ilić 6, Trninić 6, Popović, Gagić 16. Trener: Mihajlo Trivunović.