U sklopu akcije "Crveno-bela krv", članovi kluba navijača Crvene zvezde Republike Srpske iz Trebinja, darovali su u Službi za transfuziju 21 dozu krvi.

Ova akcija se organizuje po 13. put u Srbiji, ali po prvi put u Republici Srpskoj. Osim Beograda, davanje krvi je održano u Boru, Negotinu, Paraćinu, a u Republici Srpskoj u Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Doboju, Prijedoru i Trebinju.

Pored trebinjskih "Delija", krv su darovali i navijači "Zvezde" iz Gacka i Bileće.

Među "Delijama" bilo je i djevojaka koje su se odazvale ovoj humanitarnoj akciji, kao što je Biljana Vasiljević iz Doboja, koja je student treće godine Visoke škole za turizam i hotelijerstvo u Trebinju.

"Došla sam ovdje da dam krv, jer je ovo akcija delija i osjećam se zadovoljno, jer sam znam da nekome moja krv može da pomogne", rekla je Vasiljević, koja je po prvi put darovala krv.

Trebinjske delije se bave i humanitarnim radom. Darivali su paketićima djecu sa posebnim potrebama, organizovali su koncert "Za Kosovo i Metohiju", učestvuju u radu humanitarnih organizacija kao što su "Srbi za Srbe", te se odazivaju i na druge humanitarne akcije i idu na utakmice voljenog kluba.

Ovo je 14. organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u ovoj godini u Službi za transfuziju u našem gradu.