Zrinjski iz Mostara pobjednik je 10. Međunarodnog rukometnog turnira za žene "Trebinje 2018.", koji se danas igrao u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" povodom 8. marta.

osmomartovski turnir u rukometu trebinje 2018 (1)

Mostarke su finalu bile bolje domaćina - ekipe ŽRK "Leotar" rezultatom 24:19 (13:8). Treće mjesto osvojila je ekipa RK "Gorica" iz Podgorice koja je pobijedila RK "Lokomotivu" iz Mostara 23:21 (12:10).

Ove dvije ekipe izborile su finale nakon što je u polufinalnim utakmicama Leotar savladao ŽRK "Lokomotiva" 16:10 (8:4), a u drugoj utakmici HŽRK "Zrinjski" bio je bolji od RK "Gorica".

Trebinjke su protiv ekipe iz Mostara odigrale dobro. Već nakon prvog poluvremena vodile su rezultatom 8:4. U drugom dijelu utakmice ispunile su dogovor iz svlačionice tako da je trener Zdravko Komnenović bio zadovoljan i igrom i rezultatom.

Na kraju utakmice na semaforu je pisalo 16:10.

Najefikasnija u redovima domaće ekipe bila je Crnogorac koja je postigla 6 golova.

U finalnoj utakmici viđena je jedna dobra igra obje ekipe. Mostarke su od početka utakmice vodile, ali Trebinjke sustizale rezultat, a u nekim trenucima su se i primakle na minus dva - 16:18 i imale priliku da se približe samo na gol razlike.

U tome nisu uspjele. Izgubile su sa rezultatom 19:24.

osmomartovski turnir u rukometu trebinje 2018 (1)

Kovačević sa 11 i Ratković sa tri gola su bile najefikasnije u redovima poražene ekipe, a kod pobjednika Karačić i Džidić postigle su po pet golova.

Pehar za najboljeg strijelca dobila je Tamara Vuković iz RK "Gorica", najbolji golman je Nejra Žustra iz RK "Lokomotiva", a najbolja igračica je Jelena Vrančić iz HŽRK "Zrinjski".

Trener Zdravko Komnenović je zadovoljan igrom svojih djevojaka na turniru i vidljiv je napredaka u odnosu na prije nekoliko mjeseci.

Prema njegovim riječima, ova mladost je pokazala da je pred njom velika budućnost.

"Ovo je dobra uvertira pred nastavka prvenstva gdje se borimo za opstanak, ali vjerujem u svoje djevojke i sigurno ćemo izboriti opstanak", kaže Komnenović.

ŽRK "Leotar"(zbir golova): Kovač, Gaćina 4, Kuraica 1, Sekulović 3, Mucović 3, Brkan, Zubac, Crnogorac 6, Ratković 5, Kovačević 13, T. Pištinjat, Glavonjić, Resković, Kisin, Sorajić, M. Pištinjat. Trener: Zdravko Komnenović.

osmomartovski turnir u rukometu trebinje 2018 (1)

osmomartovski turnir u rukometu trebinje 2018 (1)