Na samom početku odgovorite šta prvo radite čim se probudite? Umivanje i pranje zuba? Pa kafa? Cigara? Doručak?

japanska terapija

Sada odgovorite da li prepoznajete neki od sljedećih simptoma? Gojaznost? Umor i manjak energije? Beživotna koža lica? Ukoliko imate čak bar po jedno DA u odgovorima na ova pitanja, onda je vrijeme da napravite neke promjene u svojim jutarnjim ritualima.

Na prvom mjestu naviku koja obilježava prve minute nakon vašeg buđenja. Ukoliko je vjerovati Japancima, a sudeći po dugovječnosti njihvog naroda i ljepoti njihovih žena definitivno treba da im vjerujemo, terapija vodom treba da postane navika svih nas.

U nastavku teksta saznajte šta japanska terapija vodom podrazumijeva i kako utiče na bolje zdravlje našeg organizma, ljepši izgled kože i smanjenje kilograma.

Japanci vjeruju da je jutro "zlatno doba" dana i da navike koje gajimo u jutarnjim satima određuju naš cijeli dan, ali i cjelokupno stanje organizma.

Nasuprot teoriji da čim se probudite treba da doručkujete i date organizmu potrebno "gorivo" za rad, ova terapija ima drugačije smjernice.

Prema stavovima pomenute teorije prvo što treba da uradite ujutru jeste da popijete četiri čaše vode.

Kako tvrde pobornici ove teorije, ali i pojedina naučna istraživanja, usvajanjem ove navike na pravilan način mogu se izliječiti brojne bolesti poput tuberkuloze, bronhitisa, astme, očnih oboljenja, ali i raka.

Takođe, ova navika podmlađuje organizam, čisti ga od nakupljenih toksina, obnavlja krvnu plazmu i ćelije kože i podmlađuje cjelokupan organizam, kako se tvrdi, za čak 20 godina.

Ipak, jako je bitno da se terapija sprovodi pravilno!

Japanska terapija vodom - pravila

Dakle, odmah nakon što ste se probudili, prije nego što operete zube, popijte četiri čaše od 160 ml mlake vode! Nakon toga, možete da operete zube, ali 45 minuta ne smijete da konzumirate ništa - niti tečnosti niti hranu. Kada istekne 45 minuta, jedite i pijte šta god želite.

Kako terapija dalje nalaže, dva sata nakon obroka takođe ne bi trebalo da pijete tečnost.

Ukoliko niste u stanju da odmah popijete četiri čaše vode, počnite sa onoliko koliko možete i postepeno povećavajte količinu.

Mjesec dana nakon pravilnog sprovođenja terapije ćete sigurno primijetiti njene prve efekte - više energije, svježiji izgled lica, bolje raspoloženje, a na duže staze bolje stanje cjelokupnog organizma.

Kontraindikacija može biti oboljenje bubrega, pa ako imate ovakve probleme, prije nego što počnete sa terapijom konsultujte se sa svojim ljekarom.