U 12. kolu Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine KMF "Leotar" pobijedio je MNK "Centar" rezultatom 4:1 (0:0).

kmf leotar centar

Nakon dvomjesečne pauze ovim kolom počeo je proljećni dio prvenstva u Premijer futsal ligi BiH.
Trebinjci su večerašnjom pobjedom došli do četvrte pobjede, a gostima su nanijeli treći poraz.

U prvom poluvremenu viđeno je dosta prilika sa obje strane ali mreže su, zahvaljujući golmanima Perišiću i Balašu, ostale netaknute.

Drugo poluvrijeme se dosta razlikovalo od prvih dvadeset minuta, ne samo zbog pet golova već i zbog daleko bolje igre domaćina.

Šutevi Vica i Bodiroge u 26. minutu nagovijestili su preokret. U 30. minutu Vico šutira iskosa sa lijeve strane, lopta dolazi do Milojevića i to je 1:0.

Samo tri minuta kasnije bilo je 1.1. Neopreznost golmana Perišića koji je izašao ispred svog kaznenog prostora iskoristio je Jelić i sa svoje polovine lobovao domaćeg golmana.

U 34. minutu brza kontra Leotara, lopta dolazi do Bodiroge koji sa sedam metara postiže drugi gol za domaćina.

Minut prije kraja viđena su dva gola u razmaku od 30 sekundi. Šut Čečura golman gostiju brani, ali se lopta od njega odbila i prešla je gol liniju tako da je sudija pokazao na centar.

U sljedećem napadu na dodavanje Cimirota, Vico šutira sa dva metra i to je za konačnih 4:1.

Nakon utakmice trener Leotara Dragan Spaić-Ćikalo bio je zadovoljan pobjedom, ali ne i igrom, a naročito u prvom poluvremenu. Njegovi igrači bili su preopterećeni imperativom pobjede i tek u drugih 20 minuta pokazali su ono što znaju.

"Ovo je veoma važna pobjeda u borbi za opstanak pogotovo što su ekipe iz donjeg dijela tabele izgubile u ovom kolu", rekao je Spaić.

Nakon 12. kola Trebinjci se nalaze na osmom mjestu.

Sljedeće subote KMF "Leotar" gostuje ekipi KMF "Nevesinje".

KMF "Leotar": Perišić, Čečur, Cimirot. Šešelj, Vico, Šarenac, Bodiroga, Valentić, Milojević, Vukanović, Muratović, Milenić, Tepavčević, Milanović. Trener: Dragan Spaić-Ćikalo.

MNK "Centar": Balaš, Bogilović, Tahirović, Muminović, Jelić, Pitić, Muhić, Bašić, Lokmer.