Izvanredan uspjeh ponovo su ostvarili polaznici Obrazovnog centra "Cerovac" iz Trebinja, kojim su profesori podijelili Kembridž diplome engleskog jezika i SuanPan programa mentalne aritmetike, a zatim, na iznenađenje svih prisustnih, predstavvili novi kurs od ovog semestra - robotika i programiranje.

cerovac diplome

Podijeljeno je deset Kembridž diploma za nivoe B1. Ali, kao što smo i navikli u ovoj školi, čak sedam učenika pokazalo je znanje iznad tog nivoa, pa su oslobođeni polaganja i nivoa B2.

Ponosni su bili profesori, a još ponosniji su bili roditelji i djeca koja svoje znanje godinama unazad stiču u jednoj od najboljih škola stranih jezika u BiH, kako je to rekao Samir Avdibegović, ispred "Britiš kansela /British Council/" u BiH.

cerovac diplome

Uz diplome za uspješno položen ispit iz engleskog jezika, polaznicima su podijeljeni i certifikati za SuanPan mentalnu aritmetiku - osnovni i napredni kurs, primarnu grupu i "kinder" grupu.

Kod kinder grupe diplome su uručene za sedam polaznika, dok je kod primarne grupe podijeljeno deset diploma za stipendiste i dvije diplome za učenike koji su pohađali ovaj kurs.

Kod naprednog nivoa podijeljene su četiri diplome. Oni su uz diplome dobili i medalje, kao simboličan znak da su dosegli najviši nivo napredovanja.

cerovac diplome

Tokom samog događaja predstavljen je i novi kurs u Obrazovnom centru "Cerovac" - robotika i programiranje, koji je već sada izazvao veliko interesovanje kako kod djece, tako i kod njihovih roditelja.

Iz "Cerovca" nam poručuju da novi semestar uveliko traje u pojedinim, dok u drugim kursevima tek počinje, pa za sve koji imaju namjeru da svojoj djeci pruže kvalitetno znanje, uz sticanje novih vještina, još uvijek imate vremena da posjetite prostorije Cerovca u novom naselju u Luču.

cerovac diplome