Proteklog vikenda Trebinje je bilo domaćin trećeg turnira Amaterske regionalne lige/ARL/ u rukometu za žene, u sezoni 2017/2018. godine.

arl liga

ŽRK „Leotar“ je dvije utakmice izgubio od OŽRK „Iskra“ iz Stoca 9:22 i od ŽRK „Metković“ 15:25.

U prvoj utakmici Trebinjke su poražene od OŽRK „Iskra“ 9:22 (4:12). Igračice Zdravka Komnenovića su u prvom poluvremenu solidno parirale iskusnijim i boljim gošćama i taj dio završen je 4:12.

U drugom poluvremenu nastavljena je dominacija gošći i u razmaku od 26. do 36. minuta napravile su seriju od 0:6, tako da je krajnji rezultat bio 9:22.

Kod Leotara Mucović i Crnogorac postigle su po tri gola, a kod pobjednika najefikasnija je bila Milanović sa sedam pogodaka.

Druga utakmica završena je pobjedom ŽRK „Metković“ nad Trebinjkama rezultatom 15:25 (8:13).

Igračice Leotara držale su se dobro sve do 12. minuta i rezultata 5:7, ali od tada pa do kraja poluvremena gošće prave seriju 2:6 tako da se na odmor otišlo sa 8:13. Igračice iz Metkovića su održavale razliku iz prvog dijela sve do posljednjih deset minuta i tada do kraja utakmice prave seriju 2:7, za krajnji rezultat 25:25.

Mucović sa sedam i Kraljević sa četiri pogotka bile su najefikasnije u redovima Leotara, a Srna sa osam golova u redovima pobjednika.

Ekipa Leotara koristi priliku da do prvenstva Prve lige Republike Srpske odigra utakmice sa znatno
iskusnijim i snažnijim protivnicima i da se pripremi za bolje rezultate u nastavku
šampionata.

„Izuzetno sam zadovoljan ponašanjem i evidentno je da se sa odigravanjem utakmica sve više igračica nameće i pokazuju napredovanje i da će ovaj rad da dovede do kvaliteta i povratka na prave staze“, rekao je Komnenović.

Na ovom turniru je učestvovala i ekipa RK „Gorica“ iz Podgorice i svaka ekipa odigrala je po dvije
utakmice, a na turniru je najviše pokazala ekipa iz Metkovića.