Jedini premijerligaš u Trebinju - KMF "Leotar", planira da istupi iz Premijer lige BiH zbog finansijskih problema i nedostatka adekvatnih termina za treniranje, saznaje TrebinjeLive.info.

kmf leotar tim

Naša saznanja potvrdili su u KMF "Leotar", navodeći da su u proteklih šest godina iz budžeta grada dobili svega 13.500 KM, dok su im termini treninga u 15.00 i 16.00 časova, zbog čega pojedini igrači ne mogu da prisustvuju treninzima zbog radnih obaveza.

Igračima je, kako nam je potvrđeno u klubu, rečeno da mogu da napuste klub i traže novi kolektiv u kome će nastaviti da igraju.

 

"Veoma blizu je i gašenje kluba ako se u najskorije vrijeme ne pronađe rješenje, što je najgora moguća solucija", kažu u KMF "Leotar".

KMF „Leotar“ je trostruki prvak BiH, petostruki prvak Republike Srpske, osvajač Kupa BiH i trostruki osvajač Kupa RS. To je i jedini klub iz BiH koji je ušao među 16 ekipa Evrope u Ligi šampiona, a igrao je protiv prvaka Evrope „Dina“ iz Moskve i “Viz –Sinara” iz Ekaterinburga, “Barcelone”…

Prema najnovijoj rang listi UEFE, KMF „Leotar“ je među 50 najboljih klubova.

Prvenstvo počinje 17. februara i u slučaju istupanja trebinjski klub bi se našao u najnižem rangu takmičenja - Drugoj ligi Republike Srpske.