Više Trebinjaca upozorava da se osjeća prevarenim od nadležnih gradskih službi, koje nisu ispunile javno obaćanje još od ljetos da će riješiti problem slomljenih pločnika i pregorjelih sijalica na šetalištu od mosta Iva Andrića do mosta Branilaca Trebinja.

setaliste 4

Umjesto novih pločnika i sijalica javne rasvjete, ovim šetalištem se noću ne može bezbjedno proći, pa stanovnici tog kraja ponovo apeluju na Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove da izvrši obećanja koja su im dali još u julu mjesecu prošle godine.

Oni kažu da su vandali prije više od godinu dana polomili skoro sve sijalice, pa na ovom šetalištu, nekada jednom od najljepših u Trebinju, radi svega nekoliko sijalica, dok kante za smeće odavno "ukrašavaju" dno rijeke Trebišnjice.

setaliste trebinje

"Samo se pitam kako ih nije sramota? Vidite li vi ovo? Sve je devastirano, a obećali su nam da će ovo srediti. Ovo je minimalna investicija, ali ti odgovorni kao da nikada ne šetaju i ne obilaze grad i ne vide da je ovo šetalište postalo ruglo", kaže nam ogorčeni stanovnik ovog dijela Bregova.

Polomljeni su i pločnici zbog čestih legalnih i nelegalnih prekopavanja, pa ni roditelji sa djecom više ne mogu da puste svoje mališane da se samostalno igraju, trče, voze biciklo, jer mogu da padnu i da se povrijede na neki od brojnih polomljenih pločnika, čije su ivice oštre.

U julu prošle godine, kada smo, takođe, pisali o ovom problemu, u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove su se pravdali da još uvijek nisu nabavili materijal za javnu rasvjetu, te da će čim ga nabave riješiti i ovaj problem.

Najavili su tada i da će da izvrše promjenu i nivelisanje pločnika, ali su na obećanja brzo zaboravili, a građanima ostavili probleme.

Vijest iz jula 2017. pročitajte OVDJE.

setaliste 3 setaliste 2