Subota, prvi dan „Trebinjskih zimskih čarolija“, oko podneva se ispred šest kućica na korzou okupio veliki broj znatiželjnih Trebinjaca i turista koji su posmatrali šta im od proizvoda nude domaći proizvođači.

trebinjske zimske carolije

Ispred porodičnog gazdinstva „Šišić“, u njihovoj prodajnoj kućici, bila je Bosa Šišić koja je zainteresovanim kupcima pokazivala raznovrsne domaće proizvode - kompletnu zimnicu, rakiju, vino, med, likere, sirup, integralna brašna, pčelinje proizvode...

„Sve ovo mi koristimo u našem domaćinstvu u ishrani, a višak plasiramo na tržnicu. Drago nam je da smo dio ove manifestacije. Naše mušterije većinom dolaze sa strane i to vikendom, a nadamo se dobroj prodaji“, kazala je Šišić.

U jednoj od kućica nalaze se tri domaćinstva i to: Dabić, Bulajić i Lojpur. Domaćinstvo Dabić proizvodi sokove od šipka i čajeve od kore divljeg ploda šipka. Porodica Lojpur je ponudila eliksir od malina džemove, sokove, sirće od jabuka, kupinovo vino. Domaćinstvo Bulajić se predstavlja sa suvim voćem, džemovima...

trebinjske zimske carolije

„Zadovoljni smo prodajom, a turisti su kupci, dok Trebinjci više dolaze informativno. Sviđa mi se ova ideja vikendom, a naše obaveze su samo da dekorišemo i što ljepše predstavimo naše proizvode“, rekla je Dušica Dabić.

U okviru "Trebinjskih zimskih čarolija", večeras će okupljene u bašti "Platani" zabavljati „Mostarski tamburaši“.