U 11. kolu Premijer futsal lige BiH, KMF "Leotar" je pobijedio MNK "Željezničar" iz Sarajeva rezultatom 3:0, poluvrijeme 1:0.

kmf leotar zeljeznicar

Tokom prvog poluvremena viđena je interesantna i borba između dva protivnika. Leotar je bio bolji i iskoristio je jednu priliku i preko Vica u 8. minutu je postigao pogodak za 1:0. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu daleko bolja partija domaćina. U 31. minutu, na dodavanje Nevistića, Milanović je odličnim udarcem savladao Šahmana za 2:0.

Sarajevski "plavi" napadali su sa željom da preokrenu rezultat, ali im to nije uspjelo.

Vico je stavio tačku na pobjedu svojim drugim golom u 40. minutu kada se našao oči u oči sa gostujućim golmanom i rutinski postigao treći pogodak za domaćina.

Nakon utakmice trener Dragan Spaić nije krio zadovoljstvo jer su njegovi igrači ispunili sve zadatke iz svlačionice.

"Zadovoljan sam igrom, a naročito kapitena Vica, koji se nakon duže pauze vratio na parket, a ovom pobjedom učinili smo veliki korak za opstanak u ligi", rekao je Spaić.

Ovom pobjedom Leotar ima 10 bodova uz gol razliku 24:34.

Prvenstvo se nastavlja u februaru.

KMF "Leotar": Perišić, Čečur, Cimirot, Vico, Milanović, Šarenac, Milojević, Muratović, Nevistić, Vujović, Sarić, Zečević. Trener: Dragan Spaić.

MNK "Željezničar": Šahman, Ajanović, Arnautović, Džapo, Salčin, Demirović, Karić, Zahirović, Kapetanović, Gekić, Imamagić. Trener: Rokša Haris. .