Svečano, raspjevano i razdragano bilo je u vrtiću "Naša radost" u Bregovvima, gdje je proslavljena krsna slava  - Sveti Nikola.

nikoljdan krsna slava vrtica nasa radost (2)

Naši najmlađi sugrađani su sa osmijehom na licu dočekali goste, a sa nestrpljenjem su očekivali da izvedu svoj program koji su pripremili.

Nakon lomljenja slavskog kolača, počeo je programa mališana. Tu je bilo pjesama koje su u čast Svetog Nikole, ali i šaljivih kao što su: "Što se mala uobrazi", "Ajmo, na ples", "Nek živi ljubav".

Sve je to bilo u ritmu i plesu dječijih ruku i nogu.

Direktor "Naše radosti" Aleksandar Vukanović je rekao da je njihova želja da u vrtiću razviju ljubav prema vjeri, tradiciji i običajima.

"Nastojimo da kroz naš rad roditelji budu zadovoljni, a djeca srećna i da uspomene koje ponesu iz vrtića ostanu kroz cijelo njihovo školovanje, rad i život", naveo je Vukanović.

U vrtićima "Naše radosti" nalazi se oko 400 djece, a u ovoj godini ova ustanova je postigla dobre rezultate - otvorena je jaslička grupa u vrtićima u Bregovima i Policama, a mješovito odjeljenje od desetero djece u Lastvi i psihologopedski kabinet u Bregovima.

nikoljdan krsna slava vrtica nasa radost (2)

Ove godine vrtić je imao veliku podršku od Gradske uprave i kompanije "Svislajon", koja je donirala krevetiće za jaslice, a salon namještaja "Desetka" je obezbijedio za sve mališane iz vrtića novogodišnje paketiće.

Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak u svojoj zdravici istakao je međusobno uvažavanje i poštovanje ne samo među djecom, nego i u kolektivu.

"Da nastavite svoju plemenitu misiju da dobro obavljate svoj posao na dobrobit cijele naše zajednice", rekao je Banjak.

nikoljdan krsna slava vrtica nasa radost (2) nikoljdan krsna slava vrtica nasa radost (2)