Nismo gajili iluzije da će presuda haškog suda biti pravedna i dobra po generala. Sve su do sada, izrečene Srbima, bile farsa i nepravda, s ciljem da se Srbi okrive za sve što se dešavalo u ratu, da se Republika Srpska proglasi nečim nečistim i time joj se potkrešu krila ka samostalnosti i da se ispiše lažna istorija i istina.

udruzenje-nasljedje-trebinje

Poručuju iz Udruženja djece poginulkih boraca „Nasljeđe“ povodom prvostepene presude Haškog tribunala, kojom je general Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

„Presudu smatramo sramnom, političkom, nepravednom, pristrasnom i otvorenim napadom na Republiku Srpsku i njen narod. Ali mi znamo istinu, znamo ko su naši heroji i zašto i kako su se borili. Prenosićemo je dalje pokoljenjima, a oni opet dalje. Tako će istina, kad-tad, izaći na površinu, jer istina se sakriti ne može, i svi će saznati što mi odavno znamo: borili su se naši heroji za slobodu, porodice, vjekovna ognjišta, otadžbinu, a pod komandom generala Mladića. Borili da spriječe ponovno stradanje i klanje našeg naroda. Borili i izborili slobodu i otadžbinu i ostavili nama u nasljeđe zavjet da je čuvamo i gradimo“, poručuju iz Nasljeđa.