U 6. kolu Premijer Futsal lige BiH KMF "Leotar" izgubio je u svojoj dvorani rezultatom 1:3 (1:1) od MNK "Brotnjo" iz Čitluka.

kmf leotar brotnjo

Prvo poluvrijeme pružilo je atraktivnu igru u kojoj je viđeno dosta prilika za gol sa obje strane, a briljirali su i golmani Perišić i Ivanković.

U 5. minutu šut Marića zaustavlja stativa, a odmah nakon toga Perišić je odlično intervenisao nakon šuta Grgića. U istoj minuti Pantić je sam ispred domaćeg golmana Perišića, ali šutira kraj gola.

Bošnjak kod gostiju i Zečević kod domaćina nalaze se oči u oči sa golmanima, ali njihovi udarci završavaju kraj gola. U 15. minutu Bošnjakov šut sa lijeve strane domaći golman nije zaustavio i gosti su poveli.

U 19. minutu Šešelj daje povratnu loptu Nevistiću koji snažno šutira i izjednačava rezultat.

Ovim rezultatom završilo je prvo poluvrijeme, a treba reći da je u 15. minutu povrijeđen Srđan Andrić i sigurno će imati dužu pauzu.

Drugo poluvrijeme nije bilo ni približno prvome u svim segmentima igre.

Gosti su u 25. minutu poveli golom Grgića iskosa sa 10 metara čiji je šut skinuo paučinu u lijevom uglu Perišičevog gola.

Samo dvije minute kasnije gosti postižu i treći pogodak jer je Suton prije došao do lopte od istrčalog Perišića.

Do kraja su domaći pokušavali sve da ublaže poraz ili da dođu do neriješenog rezultata, ali bez uspjeha.

KMF "Leotar": Perišić, Cimirot, Šešelj, Zečević, Srđan Andrić, Petrovski, Matijašević, Šaraba, Čečur, Milojević, Nevistić, Vico, Muratović, Milanovič. Trener: Dragan Spaić.

MNK "Brotnjo": Ivanković, Pantić, Delić, Grgić, Marić, Medić, Bošnjak, Dujmović, Marković, Suton, Šunjić, Odak. Trener: Matej Čilić.