Obrazovni centar „Cerovac“ već nekoliko godina obilježava Evropski dan jezika, međunarodni praznik koji je 2001. godine ustanovio Savjet Evrope kao podsjetnik svim Evropljanima na važnost jezičke raznolikosti i jezika kao univerzalnog identifikatora svakog naroda i države.

skola cerovac dan jezika

Evropski dan jezika se na sličan način obilježava u cijeloj Evropi, a nosioci ovog programa su obično jezički edukatori, odnosno škole, privatne i državne, i profesori jezika i književnosti sa svojim učenicima.

Oni osmišljavaju razne aktivnosti i kreiraju materijale i kvizove, organizuju čitaonice i druge sadržaje pomoću kojih će svojim sugrađanima približiti značaj učenja stranog jezika, ali prvenstveno značaj njegovanja maternjeg jezika.

„Cerovac“ je obilježio Evropski dan jezika (26. septembar) i Međunarodni dan prevodilaca (30. septembar).

Učenici i profesori centra su postavili štand sa promotivnim materijalom, udžbenicima i knjigama, a organizovana su tri čitalačka kutka – na engleskom, njemačkom i italijanskom jeziku.

skola cerovac dan jezika

Profesori i učenici viših nivoa čitali su posjetiocima djela dječijih pisaca, a prisutni su takođe uživali listajući primamljive stranice najljepših dječijih slikovnica i knjiga, kao i udžbenika iz kojih uče učenici OC „Cerovac“.

Istog dana izvršena je i svečana podjela Cambridge diploma polaznicima OC "Cerovac" koji su u prethodnim ispitnim rokovima uspjeli zaslužiti ovaj trajni međunarodni sertifikat.

skola cerovac dan jezika

Ovo je bio samo jedan dan posvećen jeziku, našem i mnogim drugima, zahvaljujući svim posjetiocima, učenicima, profesorima i osoblju OC „Cerovac“.

Bogatstvo pisane riječi, na bilo kom jeziku, moramo cijeniti i njegovati, i učiniti da se naši mališani i kada porastu raduju novoj priči, knjizi ili praznoj stranici pred sobom koju će popuniti doživljajima ispričanim na način koji su ih učili njihovi roditelji, učitelji i profesori.

skola cerovac dan jezika