Više od 120 djevojčica i dječaka po nekoliko puta sedmično aktivno trenira i stiče nova odbojkaška znanja u Omladinskom odbojkaškom klubu /OOK/ "Leotar", gdje sa njima radi nekadašnji selektor juniorske selekcije BiH u ovom sportu i bivši odbojkaš Ivan Maljević.

ook leotar

Treninzi su više nego zanimljivi, a trener Maljević svojim pulenima pokušava da prenese znanje i iskustvo i ako u tome uspije biće najsrećniji jer će "na licima članova velike porodice biti osmijeh i zadovoljstvo",  priča on u razgovoru za TrebinjeLive.info.

Rezultati polako dolaze, osjete se na terenu, pa i roditelji i uprava imaju samo riječi hvale za aktivnosti koje se trenutno provode u ovom sportskom kolektivu.

Cilj im je da djeca ne budu na ulici, već da se druže, treniraju i usavršavaju sportski život. Možda baš zato - zbog entuzijazma stručnog štaba, interesovanje za upis u ovaj kolektiv raste iz dana u dan.

Kažu da će predano raditi i u budućnosti, da nema odustajanja, ali i da će zajednički i uz podršku pojedinih privrednika grada, stvarati sve bolje uslove za treniranje.

"Sada se najviše zajedno trudimo da popravimo neke pređašnje propuste. Djeca hoće da rade, brzo savladavaju ono što im kažem i osvajanjem 'Vidovdanskog turnira' pokazalo je da se za kratko vrijeme može dosta uraditi", kaže Maljević.

ivan maljevic

U narednom periodu radiće se na usavršavanju tehnike i taktike, a uz podršku uprave i privrednika, veliki iskorak Maljević očekuje već naredne godine.

Djeca su podijeljena u tri starosne grupe - 2008. i mlađi, od 2006. do 2008. i takmičarsku grupu gdje je većina djevojaka 2002. godište.

Svima onima koji treniraju, uprava je obezbijedila besplatan komplet sportske opreme. Članarine su najniže u gradu - 15 KM za jedno dijete, odnosno 20 za dvoje djece iz jedne porodice. Treće i svako naredno dijete ima mogućnost da besplatno trenira u klubu.

"Nije nam cilj naplatiti članarinu i zabavljati djecu sat i po vremena. Radimo, trudimo se i rezultati su vidljivi, a vremenom će tek biti. Svi oni koji žele da nam se pridruže su dobrodošli i dočekujemo ih raširenih ruku", poručio je Maljević, za koga njegovi puleni sa terena kažu da je sa njima kao roditelj ili stariji brat - dobar i iskren, ali i dovoljno strog da se nova znanja primjene i savladaju na najbolji mogući način.

Odgovara ovo i roditeljima, koji su 2012. godine i osnovali ovaj klub. OOK "Leotar" u početku su činila većinom djeca članova uprave, što je ulijevalo dodatno povjerenje svim članovima.

Samo danas više od 60  djece je onih koji su članovi uprave ili podržavaju i pomažu ovaj klub da postane prepoznatljiv sportski kolektiv ne samo u gradu, već i mnogo šire.

ook leotar

Predsjednik kluba Dragan Pajić kaže da se pored velikog broja članova, koji se iz dana u dan povećava, mogu pohvaliti i redovnim odlaskom van Trebinja, gdje igraju prijateljske i takmičarske utakmice.

Iako su, do sada, to bila mjesta u istočnoj Hercegovini, poslije "Vidovdanskog turnira" na kome su učestvovale ekipe iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, FBiH i Republike Srpske, stvorila se ideja da se formira zajedničko jadransko takmičenje.

Tada bi se stvorili svi preduslovi da se djeca još više druže, upoznaju i takmiče, pa najbolji neka pobijedi.

Sada igraju  regionalne lige, ali od septembra počinju da učestvuju i na međunarodnim odbojkaškim turnirima, pa će se već krajem mjeseca takmičiti u Dubrovniku.

Druženje različitih ekipa - jedan je i od glavnih ciljeva ovog kluba, pa se ideja o jadranskoj ligi rodila u pravom trenutku, kada svi klubovi u državama okruženja imaju želju da odbojka ponovo postane prepoznatljiva na ovim prostorima.

"Sada smo krenuli i sa novim upisom, pa očekujemo još djece da nam se pridruži da zajedno radimo i družimo se. Sada upisujemo i dječake, jer, maltene, sa njima u gradu niko ne radi", priča Pajić.

ook leotar trebinje

Rezultati koje postiže selekcija Srbije na evropskoj i svjetskoj sceni, dodatni su motiv da veliki broj mališana počne da trenira odbojku, pa je ovo idealna prilika da, ako se još predomišljate, posjetite OOK "Leotar", upoznate se sa trenerima i onim koji treniraju i počnete da stičete odbojkaška znanja.

Jer ko zna, možda se baš u vama krije neka nova Tijana Bošković, Jovana Brakočević, Milena Rašić, odnosno Vanja Grbić, Ivan Miljković, Marko Podraščanin...