Cvijanović: Očekujem da budu usvojene izmjene Zakona o akcizama

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 20. 09. 2017. - 22:24h

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je večeras u razgovoru sa izvršnim direktorom belgijsko-holandske konstituence Borda Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Entonijem da Lanojem da Republika Srpska očekuje da budu usvojene izmjene Zakona o akcizama.

zeljka cvijanovic

Cvijanovićeva je rekla da o tome postoji saglasnost sa Vladom Federacije BiH što je od suštinskog značaja, s obzirom na to da su entiteti nosioci reformskih procesa i ključni akteri u definisanju i implementaciji razvojnih politika, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Sagovornici su tokom sastanka u Banjaluci razmijenili mišljenja o aktuelnim temama i aktivnostima u vezi sa ispunjavanjem uslova na osnovu Pisma namjere, sa posebnim akcentom na donošenje zakona o akcizama i zakona o Agenciji za osiguranje depozita na nivou BiH.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, naglašena je potreba da svi nivoi vlasti u BiH ispunjavaju svoj dio definisanih obaveza kao preduslov za realizaciju aranžmana sa MMF-om, a Cvijanovićeva je ponovila da je Vlade Srpske pokazala svoju jasnu opredijeljenost da aktivno učestvuje u aranžmanu time što je svoj dio obaveza ispunila u decembru 2016. godine.

„Sagovornici su ocijenili da je neophodno prevazići političke razlike i djelovati konstruktivno u pravcu ispunjavanja uslova iz Reformske agende na koje su se obavezali politički akteri i predstavnici svih nivoa vlasti u BiH“, navodi se u saopštenju.

Cvijanovićeva je istakla da politizacija pitanja koja su od suštinskog značaja za razvoj i pokretanje novih investicijskih procesa, a koja je prisutna na nivou BiH, utiče na odnose sa međunarodnim finansijskim institucijama i ugrožava reformske procese koji su važni za sve građane.

U saopštenju se dodaje da su predstavnici MMF-a pružili podršku naporima koje su institucije Republike Srpske pokazale ispunjavajući uslove iz svoje nadležnosti u zadatim rokovima, a tokom sastanka razgovarano je i o drugim aktuelnim temama u finansijskom sektoru i oblasti fiskalne politike.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja