Na krilima veziste Ajntrahta iz Frankfurta i Trebinjca Mijata Gaćinovića “orlovi” su u Beogradu srušili nejaku Moldaviju (3:0) za četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za Mundijal.

gacinovic

On u razgovoru za "Blicsport" ističe da pogodak posvećuje djevojci Vedrani.

- Da djevojka Vedrana i moja porodica ne stoje iza mene, ne bih uspio ništa u karijeri da ostvarim. I kada ne ide sve u pravcu u kojem želim, ali i kada ide, oni su moj oslonac i stub. Sve što sam postigao dugujem njima, pa je normalno da pogotke posvetim najbližima. Ovaj protiv Moldavaca na stadionu Partizana ide na račun djevojke Vedrane - kaže za Blicsport Gaćinović.

U razgovoru za "Blicsport" Gaćinović je poručio da će im biti teško na gostovanju u Dablinu protiv Irske, jer će se domaćini željeti iskupiti za remi protiv Gruzije u Tbilisiju.

"Srbija uvijek igra na pobjedu, taj recept ćemo primjeniti i protiv Iraca i vjerujem da ćemo poslije ovog duela biti bogatiji za nova tri boda", dodaje Gaćinović.

Kaže i da naša selekcija ne smije da se opusti dok plasman na Mundijal ne bude siguran.

- Bila bi velika greška i pogubno za našu selekciju da posle trijumfa u Humskoj mislimo da smo se plasirali na Svetsko prvenstvo. Samo smo korak bliži zacrtanom cilju i to je sve. Ne smemo da se opuštamo i da mislimo da smo uspeli, kada nismo", jasan je Gaćinović.

Ovaj 22-godišnji Trebinjac poručuje da je za njegove dobre partije u reprezentaciji zaslužan i hrvatski trener Niko Kovač koji mu pruža šansu u Ajntrahtu iz Frankfurta.

- To što sam se ustalio u startnoj postavi u Ajntrahtu je od presudnog značaja za dobru igru u dresu nacionalnog tima. Ne smijem da se žalim, zaista mi ide dobro u Njemačkoj. Zabilježio sam dva nastupa u isto toliko odigranih kola, a znate i sami koliko je zahtjevan šampionat kakava je Bundesliga. Iako sam mlad dobijam dosta minuta u klubu, a da ne igram dobro situacija ne bi bila takva. Potrudiću se da igram sve bolje i bolje, odnosno da nastavim izadanjima kao protiv Moldavije. Na meni je da opravdam šansu koju mi daje trener Ajntrahta Kovač, ali i da iskoristim svaki minut na terenu kod selektora Muslina. Oni su zadovoljni, a ja sam presrećan što je situacija takva - zaključuje Gaćinović.