Mijat gacinovic panatinaikos.jpg

Dolaskom u Panatinaikos na pozajmicu iz Hofenhajma, Mijat Gaćinović u potpunosti je oživio svoju karijeru. Fudbaler rodom iz Trebinja igra odlično u dresu grčkog velikana i nada se povratku u reprezentaciju Srbije.

Za Mijata Gaćinovića najvažnije je da igra u kontinuitetu. Za sada na 11 utakmica posjeduje tri asistencije, uključujući i onu u pobjedi protiv Olimpijakosa.

I pored ponuda iz kvalitetnijih liga, odlučio se za Panatinaikos, a jedan od razloga dolaska u Atinu je i trener zeleno-bijelih Ivan Jovanović.

- Svjesno sam birao klub kao što je Panatinaikos. Bilo mi je najvažnije da idem negdje gdje ću sigurno da igram. Nakon razgovora sa trenerom Jovanovićem, znao sam da ću takav tretman imati u ovom klubu. Želim da igram na poziciji na kojoj vidim sebe. Kada mi je predstavio svoju ideju, kako me vidi kao igrača, odmah sam se odlučio za ovog grčkog velikana. Razmišljanja su nam se poklopila. Drugi razlog za moj dolazak u Atinu je plej-of koji se igra u Grčkoj, na kojem nastupa prvih šest ekipa prvenstva. Sa svim timovima se sastajemo po dva puta, tako da imamo dobre i kvalitetne utakmice pred punim stadionima. Znamo dobro kakvi su Grci navijači, tako da sa tog aspekta uživam - istakao je Gaćinović.

Panatinaikos je 1971. bio vicešampion Evrope. Dvadeset puta je osvajao titulu šampiona Grčke, ipak posljednjoj se radovao prije 12 godina. Klub pokušava da se vrati na nekadašnji nivo ali ne preko noći.

- Nikada do sada nisam imao period kao što sam imao u Hofenhajmu da toliko dugo ne igram, osim na početku dolaska u Njemačku, kada sam svjesno znao da me to očekuje zbog perioda adaptacije na drugu ligu. Takva situacija mi je bila pomalo čudna, tako da sam u januaru zahtijevao da napustim Hofenhajm i da idem negdje gdje ću imam veću minutažu. Naravno, i trener je uticao na samopouzdanje da steknem sigurnost i neku vrstu podrške. Svjesno sam išao na stepenicu niže od Bundeslige. Sa Panatinaikosom mi je cilj da se što bolje plasiramo u prvenstvu, osvojimo Kup i izborimo nastup u Evropi - navodi srpski fudbaler, rodom iz Trebinja.

 
Gaćinović je sa omladinskom reprezenatcijom Srbije bio evropski i svjetski šampion.

U eri Slavoljuba Muslina, bio je jedan od ključnih igrača A tima. Fudbaler koji je u karijeri pokrivao različite pozicije, nada se povratku u selekciju koju vodi Dragan Stojković.

- Naravno da mi je cilj da ponovo izborim nastup u reprezentaciji Srbije, kao što tu želju ima većina igrača. Selektor Stojković me je zvao na prvo okupljanje kada je preuzeo nacionalni tim, tada sam redovno igrao u Hofenhajmu ali onda je došlo do povrede i nisam mogao da se pojavim na okupljanju Orlova. Poslije nisam redovno igrao, tako da i nije bilo realno da dobijem poziv A tima Srbije. Sada je sve na meni, da se kvalitetnim nastupima u klubu izborim za mjesto u reprezentaciji - iskren je Gaćinović.

On ima još dvije godine ugovor sa Hofenhajmom, i po isteku pozajmice, kako kaže, vratiće se u Bundesligu.

Fudbaler Panatinaikosa poželio je vjernicima u Republici Srpskoj i regionu srećan najveći hrišćanski praznik - Vaskrs uz tradicionalni pozdrav - Hristos vaskrse, sa željom za mir, sreću, zdravlje i opšte blagostanje.